Vastelaovesgezelschappen ondersteunen volop Sintermerte in Blerick en Venlo

Vastelaovesgezelschappen ondersteunen volop Sintermerte in Blerick en Venlo

Mede dankzij de inzet van diverse joekskapellen en jeugdvastelaovesvereniging Jocus Toekoms blijft de traditie van Sintermerte (Sint Maarten) in Venlo en Blerick overeind.

'Steun komt ook van enkele fanfares en harmonieën maar ook van scoutingclubs', zegt de Stichting Kinderfeesten Venlo. De stichting organiseert de beide Sintermertesvieringen in Venlo en Blerick altijd in het weekeinde voorafgaand aan 11 november, de eigenlijke patroondag van Sint Maarten. Dit jaar gebeurt dat op zaterdag 3 november (Blerick) en zondag 4 november (Venlo). Lees hier alles over Sintermerte in de Gemeente Venlo:


Sintermêrte Venlo/Blerick

Tijdens het feest van Sint Maarten, in de omgeving beter bekend als Sintermêrte, zijn alle kinderen uit Venlo en Blerick in de weer met hun lampionnetje. Stichting Kinderfeesten Venlo organiseert deze traditie op 3 en 4 november in het centrum van Blerick en het centrum van Venlo. Het spel van Sint Maarten wordt kort in én voor de kerk gespeeld. Na het kort samenzijn vertrekt het gezelschap in een optocht naar het Sint Maartensvuur. Hier krijgen alle kinderen een oliebol en wordt het vuur aangestoken door een afgevaardigde van Gemeente Venlo. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze warme traditie bij te wonen.

Blerick 3 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.15 uur in én voor de St. Antoniuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.40 uur in een optocht naar het Lambertusplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.15 uur.

Venlo 4 november
Het spel van Sint Maarten start om 17.00 uur in én voor de St. Martinuskerk. Sint Maarten steekt samen met de kinderen de lampionnetjes aan en lopen vervolgens gezamenlijk om 17.30 uur in een optocht naar het Mgr. Nolensplein. Het Sint Maartensvuur wordt rond 18.00 uur aangestoken.

Muziek en vrijwilligers

Zonder muziek en vrijwilligers is er geen feest. De muziekgezelschappen in Blerick zijn: Drumfanfare Blerickse Herten, Harmonie Sint Caecilia, joekskapel Me Dunk en D'n heiten haspel. In Venlo wordt de muziek verzorgd door: Showorkest Harmonie Fortissimo, Neet Um Aan Te Huùre, Schots en Scheif, ’t Hetje en D'n Heiten Haspel. Daarnaast dragen Jocus Toekôms, de Blerickse buurt, scouting St. Lambertus en Scouting Miguel Pro bij aan het voortbestaan van deze mooie, warme traditie.

Extra informatie
Het gebruik van fakkels wordt door de organisatie om veiligheidsredenen afgeraden. In de kerk is het natuurlijk niet toegestaan om fakkels aan te steken. Kijk op www.kinderfeestenvenlo.nl voor onder andere de routes in Venlo en Blerick.

Logo 1Limburg