Vandaag bekend wie 50.000 euro wint

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Welke buurt wordt dit jaar de winnaar van Onze Buurt, een wedstrijd voor buurtprojecten?
De woningcorporaties achter Onze Buurt belonen nu al voor het vierde jaar projecten die leiden tot contacten en saamhorigheid.
“We willen goede plannen en actieve burgers in Limburg op weg helpen door financieel bij te springen. Ze kunnen 50.000 euro winnen om ideeën uit te voeren om de buurt gezelliger of mooier te maken”, zegt Onze Buurt-bestuurslid Nico Pelt.
L1 helpt deze wedstrijd door de voorbeeldprojecten onder de aandacht te brengen van het publiek, bijvoorbeeld op www.L1.nl/onzebuurt.
Van alle genomineerde projecten werden uitzendingen gemaakt die bij L1 te zien waren. De filmpjes zijn bedoeld om de rest van Limburg te laten zien waartoe wijken in staat zijn en hoe actieve burgers een plannetje kunnen omzetten naar iets tastbaars.
Onder het mom van “goed voorbeeld doet goed volgen” hopen de woningcorporaties achter Onze Buurt, dat andere wijkbewoners ook in actie komen.
De genomineerde buurten moesten in oktober een presentatie houden voor de jury alvorens die bepaalt wie de winnaar wordt. Dat gebeurt op 4 november 2015.