L1NWS - 13 mrt 2017

L1NWS - 13 mrt 2017

Het L1NWS van L1 TV, met de volgende onderwerpen in het nieuws:

Websites Limburgse bedrijven gehackt door Turken

De ruzie tussen Nederland en Turkije is ook in Limburg het gesprek van de dag. Maar het blijft niet alleen bij meningen en opinies. De websites van meerdere bedrijven in het land zijn vandaag door Turkse hackers aangevallen. In Limburg waren er ook slachtoffers. Onder andere een tuincentrum in Lomm en een garagebedrijf in Klimmen.

Problemen met stempassen in Maastrichtse wijk

In de Maastrichtse wijk Belfort was er even paniek. Door een fout bij de gemeente had bijna niemand een stempas. Toen bewoners vorige week aan de bel trokken bij de gemeente, werd er actie ondernomen. Er zijn alsnog stempassen bezorgd.

Op zoek naar de kiezer: inwoners van Stadbroek in Sittard

Nog twee dagen en dan zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Tot die tijd rijden we kriskras door Limburg zoek naar kiezers. Vandaag zoeken we de PVV-stemmer op in de Sittardse wijk Stadbroek.

Scholieren strijden tegen elkaar tijdens Olympic Moves

De sportvelden van Venlo waren vandaag druk bezet. In totaal deden zo'n 1600 middelbare scholieren mee aan de regionale scholencompetitie Olympic Moves. Normaal heeft elke sport zijn eigen schooltoernooi. Vandaag waren 4 takken van sport het strijdtoneel.

Venrayse van Asten wint Grote Prijs Indoor Brabant

De Venrayse Leopold van Asten heeft gisteren tijdens Indoor Brabant de Grote Prijs gewonnen. Met zijn paard Zidane reed de springruiter foutloos en wist hij de eerste prijs op zijn naam te schrijven.

L1NWS (17:30)

L1NWS (19:30)

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's