Vanaf 14:00 live op L1 TV: Einzelgängeroptocht in Rimburg

Vanaf 14:00 live op L1 TV: Einzelgängeroptocht in Rimburg

De einzelgänger vormt van oudsher het kloppend hart van de Limburgse vasteloavesoptochten. Halfvasten krijgen ze in Rimburg hun eigen optocht, want er zijn genoeg aanmeldingen om er een sprankelende stoet van te maken.

In hun eentje broeden ze op het meest rake thema, op de meest originele kwinkslag en op de leukste creatie. Ze zorgen voor de plaagstoten die de vastelaovend ooit groot maakten. De einzelgänger houdt ons, en de mensen die voor ons de beslissingen nemen, de échte spiegel voor.

Einzelgänger zijn er nog steeds, in groten getale, ondanks dat ze in optochten worden weggestopt tussen grote, kleurrijke groepen, en tussen lawaaïerige wagens en zaate hermeniekes, joekskapelle en sjpaskapelle.

Dit onofficiële maar edele vastelaoves-gilde verdient een eigen podium en dat podium is er nu!

Op zondag 15 maart organiseert C.V. de Wespelle uit Brokkelze een optocht puur voor einzelgänger uit heel Limburg. L1 doet vanaf 14:00 uur live verslag op tv, live vanuit Rimburg (gemeente Landgraaf). De inschrijftermijn is gesloten.

Uitzendtijden:
Zondag 15 maart | 14:00 uur
Maandag 16 maart | 14:15 uur

L1 heeft een speciale vastelaoves-website: L11Alaaf.nl. L11 Alaaf heeft ook een gratis app, en is te vinden op facebook en twitter. Uitzendingen zijn terug te bekijken en te beluisteren via L1.nl.

Instarts uit de Uitzending:

Een rondleiding in kasteel Rimburg door de dorpshistoricus van Rimburg, Jean Paulssen:

Jan Spierts van het IVN over het Rimburgse natuurschoon

De watertoren. Al jaren twistpunt. Hoort hij bij de Groenstraat of bij Rimburg? John Borjans (uit de Groenstraat) weet het wel…

Mien Dassen en Jos Haan laten het bakkes zien, verbroedering via de inwendige mens.

Jean Paulssen met zijn gedicht ‘De müele’, over de Rimburger watermolen.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's