Van Tulder vraagt gouverneur om onderzoek naar beschuldiging

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Fractievoorzitter Margriet van Tulder van GroenLinks in het Limburgs Parlement wil dat gouverneur Theo Bovens onderzoek doet naar de beschuldiging van belangenverstrengeling aan haar adres en daar een uitspraak over doet.
Van Tulder reageert op een artikel in de Limburgse kranten. Daarin wordt zij beticht van belangenverstrengeling door de coalitiepartijen CDA en VVD.
Ze heeft in juni geprobeerd steun te krijgen voor het Ithaka Center in Tegelen dat financieel in zware problemen verkeerde. Van dit inmiddels failliete wetenschapscentrum was zij zelf directeur. Van Tulder had dat centrum samen met haar partner opgericht.
Dagblad De Limburger heeft mailcorrespondentie in bezit, waaruit blijkt dat Van Tulder als politicus het CDA om steun voor Ithaka heeft gevraagd. VVD en CDA vinden dat niet in de haak, zo laten ze in de krant weten.
Van Tulder zelf zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Ze heeft de zaak bij andere partijen onder de aandacht gebracht omdat ze het voortbestaan van het Science Center vanuit maatschappelijk belang belangrijk vond.