Van Marwijk teleurgesteld in publiek

Van Marwijk teleurgesteld in publiek

Bondscoach Bert van Marwijk was teleurgesteld in de kritische reactie van het Oranje-legioen na de 0-0 tegen Zwitserland. ,,We hebben de laatste drie jaar overal veel respect afgedwongen. Dan speel je een keer gelijk tegen een tegenstander die onlangs ook Engeland op 2-2 hield. En dan krijg je dit.

Wel typisch Nederlands'', mopperde de oefenmeester uit Meerssen. Met een tegenvallend optreden tegen Zwitserland (0-0) stelde het Nederlands elftal vrijdag het thuispubliek in de ArenA teleur. Verwend als ze zijn, hadden veel fans weinig mededogen met de formatie die dit kalenderjaar nog even op de eerste plaats van de wereldranglijst stond. Ze floten hun favorieten regelmatig genadeloos uit.

De keuzeheer van Oranje hield de laatste jaren weinig mogelijkheden onbenut om te benadrukken dat het Nederlands elftal onder zijn leiding altijd maar weer scherp aan de aftrap verschijnt. Hij had daar vaak gelijk in, maar tegen de Zwitsers deed zijn ploeg vaak denken aan de formatie die vorige maand in Zweden verloor door slordigheden (3-2).

Foto: Wouter Roosenboom

Logo 1Limburg

Programma's