Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

Functie-eisen
Je bent in staat snel nieuws op te pikken en te verwerken. Je houdt relevante websites, social media en andere bronnen in de gaten en schrijft op basis daarvan nieuwsberichten voor de website. Je verrijkt berichten met video- en geluidsmateriaal van L1 en uit externe bronnen en met graphics, beeldmateriaal, tweets, livestreams etc.

Je verzorgt liveblogs over belangrijke gebeurtenissen en jaagt het bereik van berichten op 1Limburg aan via social media. Vergroten van betrokkenheid staat centraal: je zoekt de dialoog met het publiek en durft te experimenteren met je aanpak en nieuwe middelen.

Profiel
Wat verwachten we van jou?
Je bent enthousiast en toont initiatief
Je kent de regio of bent bereid je snel in te leven
Je hebt affiniteit met journalistiek en nieuws en weet wat scoort
Je dringt snel door tot de kern van een onderwerp
Goede beheersing van de Nederlandse taal: je schrijft scherp en foutloos
Je weet hoe je social media inzet om bereik te vergroten en publiek te engageren
Werk- en denkniveau: hbo/wo, een opleiding met een link met media is een pré

Wat biedt L1?
Een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarin je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Heb je affiniteit met journalistiek en nieuws maar weinig ervaring, dan bieden we je graag de kans tijdens een stage met het vak kennis te maken.

Heb je al ervaring, dan zijn er volop mogelijkheden als freelancer aan de slag te gaan. Afhankelijk van je specifieke talenten kun je binnen de redactie doorgroeien naar een functie bij het radio- of televisieteam. Daarnaast kun je jezelf inhoudelijk ontwikkelen, door expertise op te bouwen over bepaalde onderwerpen of werkgebieden zoals social media en webontwikkeling.

Contact
Geïnteresseerd? Neem contact op met Rob van Well, Hoofd Nieuws van L1, via solliciteren@L1.nl 06-12904830.

Logo 1Limburg

Programma's