Vaan Eysde tot de Mookerhei

Vaan Eysde tot de Mookerhei

Op 11 november verschijnt een boek over het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK).

Het fenomeen is al vele jaren ‘wereldberoemd’ in Limburg, maar tot nu toe was er nog geen boek. De regionale omroep L1 heeft samen met de Stichting LVK en uitgever RedFrock Publishing het initiatief genomen voor Vaan Eysde tot de Mookerhei - Het Grote LVK Boek.

vaaneysdehoesje.jpgTeksten
In het boek staan de teksten van alle winnende liedjes van het LVK tot nu toe, aangevuld met historisch materiaal uit het betreffende jaar. In het seizoen 1976/1977 was de eerste editie in Geleen. Guus Urlings beschrijft uitgebreid de geschiedenis van het evenement. Verder staan in het boek prachtige foto’s die laten zien hoe carnaval wordt gevierd Vaan Eysde tot de Mookerhei. Het boek telt 216 pagina’s.

Gouverneur
Het Grote LVK boek wordt vrijdag 11 november gepresenteerd tijdens een tour door Limburg. Bij zes boekhandels, verspreid over de hele provincie, worden eerste exemplaren overhandigd aan winnaars van het konkoer. Gouverneur Theo Bovens neemt in Maastricht, tijdens de 11devande11de op het Vrijthof, ook een eerste exemplaar in ontvangst.

Logo 1Limburg

Programma's