Uittips van Postbus 31 voor zondag 12 mei

Uittips van Postbus 31 voor zondag 12 mei

OpenPoortendag Buggenum
Vandaag opent het pittoreske Maasdorp Buggenum weer haar poorten want het is OpenPoortenDag. Bijna dertig kunstenaars zullen in tuinen, schuren en theehuizen hun werk tonen. Zowel abstracte maar ook toegankelijke kunst in al haar vormen. Er zijn vele kunstvormen te zien en te beleven zoals beelden, schilderijen, video en muziek en fotografie en veel meer. Waar de ene bezoeker kunst wil zien, zo komt de ander voor de tuinen. De organisatie heeft een wandelroute uitgezet, die langs de kunst, de tuinen maar ook langs cafeetjes en de muziek komt. OpenPoortenDag Buggenum, vandaag van 11 tot 18:00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5,- en kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang. U ontvangt een programmaboekje en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Hei Op Feesten in Banholt
Dit weekend vinden in Banholt weer de Hei Op Feesten plaats. Vanmiddag zal er een optreden zijn van Tiroler Ohne Bergen. Een 10 mans formatie die muziek brengt uit de Sloveense, Tiroler en Duitse cultuur. U bent van harte welkom in de feesttent aan de Molenweg 14 in Banholt. De entree is gratis.

Open dag imkervereniging Mergelland
Het bijenpaviljoen in de tuinen van Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht houdt vandaag een Open Dag. Imkervereniging Mergelland geeft tussen 11 en 16:00 uur uitleg over het leven van de honingbij. In het paviljoen wonen een aantal bijenvolken die de hoogstamboomgaard en de groeten- en fruittuin op het landgoed bestuiven. Buitenplaats Vaeshartelt vindt u op het adres Weert 9 in Maastricht.

Nationale Molendag
Vandaag is het Nationale Molendag. Er zijn weer veel molens open voor publiek en de molenaar zal u alles vertellen en laten zien van het werk op de molen. Bij een aantal molens zullen ook gezellige activiteiten plaatsvinden. Wilt u weten welke molen vandaag geopend is en wie wat organiseert, kijk dan op www.molens.nl

Akkermansgilde bestaat 425 jaar
Het Venlose Akkermansgilde bestaat 425 jaar en dat zult u vandaag in de binnenstad niet ontgaan. Rond het Limburgs Museum vinden verrassende festiviteiten plaats en het hoogtepunt is de spectaculaire en kleurrijke optocht die tussen 13:30 uur en 16:00 uur door de binnenstad van Venlo trekt. Ruim 60 gildes, schutterijen, muziekverenigingen, reuzengroepen en bijzondere groepen uit Nederland, België en Duitsland zijn dan in al hun pracht en praal te bewonderen. Het Akkermansgilde Venlo hoopt u te mogen verwelkomen.

Tuinbeurs Munsterbilzen (B)
Voor een groot tuinevenement neem ik u even mee naar Munsterbilzen, net over de grens met Maastricht. Daar vind vandaag de 31e editie van de grote tuinbeurs plaats met meer dan 150 standhouders uit de hele Benelux, Duitsland en Frankrijk. Naast planten en bloemen is er werkelijk alles te zien en te koop op gebied van tuinen en tuinieren. Van beelden tot prieeltjes, en van sierstukken tot carports. Ga vandaag maar eens kijken op het Europaplein in Munsterbilzen. Open van 10 tot 17:00 uur en de entree zowel het parkeren is gratis.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier zie je welke zondagen nog open staan.

Uittips

Melden van tips voor de zondag. Wil je een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kun je de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's