Podium voor Peul Jan, Elle Hollis, Suzan Seegers en Slava’s Snowshow

Podium voor Peul Jan, Elle Hollis, Suzan Seegers en Slava’s Snowshow

Tot overmaat van ramp - aflevering 8

Zaterdag 26 december 13:40 | 18:00, maandag 28 december 14:30 | 16:30 | 21:00 en donderdag 31 december 14:30 | 16:30 | 21:00 op L1 TV

Daarna is iedere zondag een verse aflevering te zien op L1 TV (onder andere om 18:00 en 21:00).

Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie. Er komen acht nieuwe afleveringen van het programma Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1.

Zichtbaar blijven
Tot overmaat van ramp wil de cultuur zichtbaar houden in deze tijden waarin theaters, poppodia, musea en filmhuizen gesloten zijn of in zeer beperkte mate open zijn. Muzikanten uit heel Limburg presenteren zich op een bijzondere wijze aan het publiek. Deelnemers aan de tweede serie zijn onder andere Janine Kitzen, Floortje Hover, Etan Huijs, Elle Hollis, Bart Storcken en Madoux. Popbands (via Pop in Limburg) treden op in de coulissen van Theater Heerlen.

Spiegelgesprekken
Vast onderdeel in het programma zijn de Spiegelgesprekken. Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) praat in de kleedkamer met onder andere Suzan Seegers, Gé Reinders, Marjon Lambriks en Beppie Kraft. Michel Sluysmans (Toneelgroep Maastricht) sluit iedere aflevering af met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt.

TV en online

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. Samen goed voor honderdduizenden volgers (#TOVR).

Uitzendtijden

Zondagen 14:00, 15:30, 18:00 en 21:00.
Herhaling op dinsdag en vrijdag 21:00.
De uitzending van zondag 3 januari wordt verplaatst naar zaterdag 2 januari.

Singer-songwriter Elle Hollis groeide op in een klein dorp, maar ze haalt haar muzikale inspiratie van over de hele wereld. De ambitieuze Brunssumse zingt en schrijft al van jongs af aan. Ze baande zich een weg door de muziekindustrie na een trip naar Stockholm, een Mekka voor popmuziek. Daar leerde ze over de popcultuur en werkte ze aan haar schrijverstalent. Ze was ook al Los Angeles en New York, waar ze zichzelf verder ontwikkelde. Het resultaat: een onmiskenbare cosmopolitan sound. En het had zo mooi kunnen zijn in 2020. Het winnen van de bandwedstrijd Nu Of Nooit betekende een optreden op Pinkpop. Helaas gooide corona ook voor haar roet in het eten. Gelukkig krijgt ze met haar band volgend jaar een nieuwe kans op Pinkpop. Dat ligt al vast.

In het Spiegelgesprek ontmoet Servé Hermans de Limburgse zangeres Suzan Seegers. Zij speelde tal van hoofdrollen. Ook won ze de John Kraaykamp Musical Award voor haar rol als Kleine Eefje in musical Urinetown/ Ze maakte haar eerste cd - Suus - in samenwerking met plaatsgenoot Gé Reinders. Suus zich nu meer op solo-voorstellingen en samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Na jaren in Amsterdam gewoond te hebben is ze weer terug in haar geliefde Limburg. In 2020 kwam er een nieuwe Nederlandstalige single uit : In het licht.

Paul Dolhain en Jan Widdershoven – Peul Jan is hun artiestennaam - maken al sinds 2003 cabaretvoorstellingen en muziek. Luistermuziek noemen ze dat zelf. Hun Oudejaarsconference is ook getroffen door de coronamaatregelen. Hadden ze wel een passende titel voor: Zul je net zien. Inderdaad. ’t gaat niet door.

Met dank aan Cultura Nova is Slava’s Snowshow ook in onze regio wereldberoemd geworden. De internationale pers bestempelt de Russische artiest Slava Polunin als ‘de beste clown ter wereld’. De Snowshow is een mix van traditionele clownerie en modern theater; melancholie en humor gaan op poëtische wijze in elkaar over, licht en duister, verstilde momenten en spectaculaire theatereffecten wisselen elkaar af. Van grote schoonheid en gelijktijdig simpel, puur en echt. 

Iedere aflevering van Tot overmaat van ramp eindigt met een verhaal van Simon Carmiggelt, voorgedragen door Michel Sluysmans, (Uit bundel: Alle kroegverhalen), met Rob Mennen op piano. In deze video het verhaal 'Vrouwen'.

Tot overmaat van ramp

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek tijdens de coronacrisis.

Het programma is samengesteld door L1 en Toneelgroep Maastricht. De presentatie en interviews worden verzorgd door Michel Sluysmans en Servé Hermans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. De opnames vonden plaats in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Alle afleveringen zie je via L1.nl/L1TOVR of onze speciale #L1TOVR YouTube-playlist.

Voorgesteld: de tweede 15 halvefinalisten van het LVK

Voorgesteld: de tweede 15 halvefinalisten van het LVK

L1mburg Centraal: Vooruitblik rechtszaak Baby Fabian

L1mburg Centraal: Vooruitblik rechtszaak Baby Fabian

Zondag van natte sneeuw naar regen en koude wind

Zondag van natte sneeuw naar regen en koude wind

L1mburg Centraal: Van oude pizza's skateboards maken

L1mburg Centraal: Van oude pizza's skateboards maken

L1mburg Centraal: Zwemmer Joeri Verlinden heeft in het nieuwe jaar heel veel wensen

L1mburg Centraal: Zwemmer Joeri Verlinden heeft in het nieuwe jaar heel veel wensen

L1mburg Centraal: Farmaceut, zakenvrouw en laborant Cristianne Rijcken

L1mburg Centraal: Farmaceut, zakenvrouw en laborant Cristianne Rijcken

Logo 1Limburg

Programma's