Tweede editie Vastelaoves Villaasj in Neel introduceert Parade-paerd

Tweede editie Vastelaoves Villaasj in Neel introduceert Parade-paerd

Tijdens de 2e editie van de Vastelaoves Villaasj op zondag 3 maart in Maasniel wordt de meest bijzondere deelnemer beloond met de ere-titel ‘Beste Parade-paerd van 2019’.

Kern van de Villaasj is de Parade over de ‘luiper’ door de Raadhuisstraat waar iedereen zijn of haar vastelaoves-act kan uitvoeren. Lees hier het persbericht:

Vastelaoves Villaasj introduceert Parade-paerd

De 2e editie van de Vastelaoves Villaasj op zondag 3 maart belooft een mooie mix te worden van de echte vastelaoves-gekheid en optredens op diverse podia. Kern van de Villaasj is de Parade over de ‘luiper’, een rood lint door de Raadhuisstraat in Maasniel waar iedereen zijn of haar vastelaoves-act kan uitvoeren. Net zoals in een optocht, maar dan in de compactheid van de Vastelaoves Villaasj. Dit jaar introduceert de Villaasj het Parade-paerd. De meest bijzondere deelnemer wordt beloond met de ere-titel ‘Beste Parade-paerd van 2019’. Aanmelden voor de Parade is nog steeds mogelijk.

Het Roermondse Maasniel gooide het vorig jaar over een andere boeg. De belangstelling voor de optocht liep terug en werd het tijd voor iets nieuws. De Vastelaoves Villaasj is letterlijk een dorp waar de vastelaovend in al zijn facetten aan de orde komt. Met de gekheid en humor die je in een optocht ziet, gecombineerd met optredens van regionale en locale artiesten. Naast een podium bij de kerk is ook dit jaar weer café De Sjmeed, met een knipoog naar de oude smidse die Neel kende. En nieuw dit jaar is een heuse Duitse hoek ‘Zum Blauen Bock’ met vastelaovend op z’n Kölsch. Voor de jeugd is er een activiteit om maskers te maken, begeleid door de Kunzklup Remunj. De entree is gratis. Kijk voor informatie op www.vastelaovesvillaasj.nl

Logo 1Limburg