Terugkijken: de twaalfde Halfvastenoptocht Offere op L1 TV

Terugkijken: de twaalfde Halfvastenoptocht Offere op L1 TV

Zaterdag 30 maart trekt de 12e halfvasten optocht door de straten van Afferden. Prins Bart en Prinses Ilse van CV de Peijas Offere geven het startsein. De optocht is vanaf 15:00 uur te zien op L1 TV (met een herhaling om 23:00 uur)

Vorig jaar organiseerde de commissie voor de elfde keer de optocht, een mijlpaal. Dit werd een jubileumeditie om nooit te vergeten, een stimulans om ook dit jaar iets prachtigs neer te zetten.

Terugkijken

De organisatie is maanden bezig geweest met alles in gang te zetten en alles gedurende de dag op rolletjes te laten lopen. Dit gaat verder dan alleen de wagens in de stoet mee te laten trekken. Denk aan het benaderen van sponsoren, overleg met samenwerkingspartners, het werven van vrijwilligers, vergunningen en ga zo maar door.

Vorig jaar heeft L1 de optocht live uitgezonden, dit bleek een succes want ook dit jaar zal de optocht te zien zijn op de Limburgse zender. Bas van der Zwaan, bekend van het programma Óngerwaeg, zal samen met Mat Custers en André Erren live verslag doen van de optocht. De uitzending is ’s middags te zien op L1, in de avond wordt het nog een keer herhaald. De organisatie is ontzettend trots op dit gegeven en kijkt uit naar de komst van L1!

Met deelnemers uit 27 verschillende dorpen uit 3 provincies wordt het weer een groot spektakel. Zo’n 1700 halfvastenvierders zullen de Offerse straten kleuren met de mooiste creaties. Naast grote praalwagens verwelkomen ze ook loopgroepen en prinsenwagens uit de regio. Meerdere deelnemers ontvangen zij al jaren waar ze heel trots op zijn.

In de avond wordt het feest voortgezet in de grote feestarena aan de Rijksweg. Vele bekende artiesten beklimmen het podium. Onder andere Bjorn en Mieke, Wir Sind Spitze en Zanger Kafke zijn van de partij. Tevens wordt dan bekend gemaakt welke startnummers in de prijzen zijn gevallen.

Deze dag kan de organisatie niet mogelijk maken zonder sponsoren, begunstigers, dorpsbewoners, vrijwilligers, feestvierders en bezoekers aan de optocht. Het is zeker de moeite waard om op 30 maart 2019 naar de optocht te komen kijken.

Meer info is te vinden op www.hvoo.nl en de Facebookpagina van de organisatie.

Foto's

Fotograaf Joos Swijghuizen maakte deze prachtige foto's!

1/166

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg