TV-opname Mastreechter Staar: bestel nu kaarten

Afbeelding ter illustratie © L1
TV-OPNAME MASTREECHTER STAAR 200 jaar Koninkrijk: de Mastreechter Staar geeft zaterdag 31 mei een speciaal concert.
L1 maakt in samenwerking met Omroep MAX tv-opnames van dit bijzondere concert. Er zijn nog kaarten te koop voor dit concert op zaterdag 31 mei in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.
Het is juist de Staar die tot op de dag van vandaag – nu bijna 115 jaar - nauw verbonden is met het Koningshuis. Al in 1899 verleende Koningin Emma het predicaat ‘Koninklijke Zangvereniging’ en recent heeft prinses Beatrix besloten beschermvrouwe te willen blijven van de Staar.
Het concert “200 jaar Koninkrijk” bestaat uit een zeer afwisselend muzikaal programma met Oudhollandse liederen, Slavische muziek, Franse chansons en beroemde koorwerken. Uiteraard komt ook het Limburgse lied ruimschoots aan bod. Als rode draad zijn liederen te horen die passen binnen het thema 200 jaar Koninkrijk. Zo zullen de drie officiële volksliederen die sinds de invoering van de monarchie hebben geklonken worden uitgevoerd, en zijn liederen te horen die werden gezongen in 1919, bij een manifestatie in Den Haag tégen de voorgenomen annexatie van Limburg door België.
Bij dit Staar-concert zal tevens een aantal getalenteerde studenten optreden van het Maastrichtse Conservatorium, zowel vocaal als instrumentaal.
Het concert is tot stand gekomen in samenwerking met het Theater aan het Vrijthof, de gemeente Maastricht en het “Maastrichts comité 200 jaar koninkrijk”. Maria van der Hoeven is voorzitter van dit comité.