Try-out voor Buuttereedners in Nederweert

Try-out voor Buuttereedners in Nederweert

Vastelaovundjvereiniging De Pinmaekers uit Nederweert organiseert voor de 12e keer een try-out voor buuttereedners. Die is zaterdag 2 november 2019 in de Pinnenhof in Nederweert.

Alles over de try-out lees je in onderstaand persbericht:

Voor de 12e keer Try-out voor buuttereedners
Buutte avond in Nederweert

Vastelaovundjvereiniging De Pinmaekers uit Nederweert organiseert voor de 12e keer een try-out voor buuttereedners. De avond wordt gehouden op zaterdag 2 november 2019 in de Pinnenhof in Nederweert.

Workshops
Er zijn dit jaar 9 buuttereedners die hun presentatie voordragen. twee van de elf deelnemers hebben meegedaan aan de buutte cursus die de Pinmaekers onder leiding van meervoudig buutte kampioen Will Knapenverzorgen.
Tijdens een aantal bijeenkomsten helpen de deelnemers elkaar met het maken van teksten, het creëren van het typetje, de opbouw van de buuten dat alles onder het toeziend oog van de meester zelf.

Buutte
De buutte die worden voorgedragen zijn nog niet eerder in voorrondes of finales te horen geweest. De deelnemers dit jaar zijn:
Rob Princen, Bjorn Smits, Charlie Wijen, Fer Naus, Theo Nellen, Helga Cornelissen, Willem Rongen, Esther Veugen en Ron Schmeitz.

Beoordeling
Na de optredens wordt er een beoordeling gegeven in de vorm van tips door Will Knapen,
Peter Stultiens en Jos van Dooren, welke de buuttereedners desgewenst kunnen gebruiken bij de voorbereiding voor de voorrondes van het Limburgse buutte kampioenschap.

De presentatie is in handen van René Knapen

Het wordt zeker weereen leuke avond vol plezier als voorbereiding op het nieuwe vastelaovundjseizoen. De zaal gaat om 19.00 uur open en het programma start om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5,00.Er is geen voorverkoop.

Voor meer informatie verwijzen wij u naarwww.pinmaekers.nl

Logo 1Limburg

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan…