Limburg Doc: Truuk noa heem, over Martin Hurkens

Limburg Doc: Truuk noa heem, over Martin Hurkens

Dinsdag 1 januari 11:00, 14:00, 20:30

Truuk Noa Heem is de titel van de Tv-documentaire over de Schinveldse zanger Martin Hurkens. De film beschrijft zijn bewogen levensverhaal.

De documentaire geeft een intiem beeld van de familieman Martin Hurkens die ondanks zijn successen als zanger, met name in China, het liefst kiest voor zijn vertrouwde omgeving in Schinveld en zijn familie.

De titel Truuk Noa Heem verwijst naar dit gevoel bij Hurkens. Na ieder optreden of lange reis wil hij het liefst weer terug naar huis.

In 2010 won Martin Hurkens uit het niets Holland’s Got Talent. Bij de eerste kennismaking in de live shows liet hij de jury verbijsterd achter, na het horen van zijn zangtalent. De Schinveldse zanger haalde de finale en werd als winnaar uitgeroepen. Een onverwacht groot succes, waarna hij in een klap beroemd is in Nederland.

Martin Hurkens verloor, een paar jaar daarvoor, na een reorganisatie zijn baan, maar behield altijd zijn passie voor muziek. De reden voor zijn dochter om, zonder zijn medeweten, het te proberen bij Holland’s Got Talent. Zij gaf hem op voor het programma.

Na het winnen van Holland’s Got Talent volgt een nog veel groter succes. Het clipje, gemaakt door L1 in hartje Maastricht, met het lied You raise me up gaat in China viral.

Op de Chinese variant van Facebook, We Chat, wordt het clipje miljoenen keren geliked en gedeeld. Martin Hurkens is ineens wereldberoemd in China. Het filmpje is op het YouTube kanaal van L1 meer dan 15 miljoen keer bekeken.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's