Plat-eweg - 2 sep 2017

Plat-eweg - 2 sep 2017

Plat-eweg zat weer boordevol Limburgstalige muziek, de onderwerpen:

Bekendmaking winnaar Veldeke Oeuvrepries

Henk Buskes, Voorzitter van Veldeke Venlo maakte bekend wie de jaarlijkse Veldeke Oeuvrepries veur 't Limburgse leed in ontvangst mag nemen tijdens de Nach van het Limburgs Leed in Venlo op zaterdag 16 september a.s. Sinds 2007 reikt Veldeke Venlo deze prijs jaarlijks tijdens de Nach van ’t Limburgs Leed uit aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgstalige muziek. In het verleden ging de prijs bijvoorbeeld al naar Jan Theelen, Guus Smeets, Jack Vinders en Arnold Wassen. Vorig jaar waren Thei & Marij de gelukkigen.

Info Oeuverepries: http://veldeke-krink-venlo.nl/node/12753
Info Nach van ’t Limburgs Leed:
http://www.limburgsleed.nl/

terugluisteren

Kirchroa Jeet Plat

Op zondag 10 september staat Kerkrade in het teken van de Limburgse taal. Geschreven, gesproken of gezongen in al haar varianten. Op tal van podia zijn activiteiten én er is een liedjeswedstrijd, ‘t Sjun lidjerkonkoer op de Markt. Paul Weelen licht in Plat-eweg de programmering toe.

Info: www.kirchroajeetplat.nl/kjp/

terugluisteren

L1mbo Top 10 september 2017

-Lotte Walda-
-Lotte Walda-

In de Plat-eweg uitzending hoorde je de nieuwste editie van de L1mbo Top 10. De samenstellers van de lijst maakten weer een eigenwijze keuze uit de talrijke Limburgse producties die de afgelopen maanden verschenen. Grote vraag wass natuurlijk of Lotte Walda haar nummer één notering van de maand juli wist te evenaren.

terugluisteren

Herberg de Troost

Alle voorstellingen van Herberg de Troost zijn al lang en breed uitverkocht. Het bandproject rond Tren van Enckevort, Jack Poels, Sjoerd Rutten, Mo’Jones en Skinnie vindt dit jaar voor het eerst in de open lucht plaats in America. Plaatsen zijn er dus niet meer en ook de CD is nog niet klaar. Maar Plat-ewegpresentator Henk Hover zocht Tren op in zijn studio in Sevenum, de plek waar alle liedjes werden opgenomen. Hij mocht de liedjes ook al horen. In deze Plat-eweg beleefde een aantal liedjes zijn radiopremière.

Meer info over Herberg de Troost: http://www.herbergdetroost.nl/

terugluisteren

Column ’t Lèste Waord met Lizette Colaris

Lizette Colaris was de columniste van de eerste septemberuitzending van Plat-eweg. Zo na de zomervakantie zette zij de wereldproblemen nog even in een Zittesj perspectief aan het eind van de uitzending.

terugluisteren

Terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag t/m woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.