Plat-eweg - 2 sep 2017

Plat-eweg - 2 sep 2017

Plat-eweg zat weer boordevol Limburgstalige muziek, de onderwerpen:

Bekendmaking winnaar Veldeke Oeuvrepries

Henk Buskes, Voorzitter van Veldeke Venlo maakte bekend wie de jaarlijkse Veldeke Oeuvrepries veur 't Limburgse leed in ontvangst mag nemen tijdens de Nach van het Limburgs Leed in Venlo op zaterdag 16 september a.s. Sinds 2007 reikt Veldeke Venlo deze prijs jaarlijks tijdens de Nach van ’t Limburgs Leed uit aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Limburgstalige muziek. In het verleden ging de prijs bijvoorbeeld al naar Jan Theelen, Guus Smeets, Jack Vinders en Arnold Wassen. Vorig jaar waren Thei & Marij de gelukkigen.

Info Oeuverepries: http://veldeke-krink-venlo.nl/node/12753
Info Nach van ’t Limburgs Leed:
http://www.limburgsleed.nl/

terugluisteren

Kirchroa Jeet Plat

Op zondag 10 september staat Kerkrade in het teken van de Limburgse taal. Geschreven, gesproken of gezongen in al haar varianten. Op tal van podia zijn activiteiten én er is een liedjeswedstrijd, ‘t Sjun lidjerkonkoer op de Markt. Paul Weelen licht in Plat-eweg de programmering toe.

Info: www.kirchroajeetplat.nl/kjp/

terugluisteren

L1mbo Top 10 september 2017

-Lotte Walda-
-Lotte Walda-

In de Plat-eweg uitzending hoorde je de nieuwste editie van de L1mbo Top 10. De samenstellers van de lijst maakten weer een eigenwijze keuze uit de talrijke Limburgse producties die de afgelopen maanden verschenen. Grote vraag wass natuurlijk of Lotte Walda haar nummer één notering van de maand juli wist te evenaren.

terugluisteren

Herberg de Troost

Alle voorstellingen van Herberg de Troost zijn al lang en breed uitverkocht. Het bandproject rond Tren van Enckevort, Jack Poels, Sjoerd Rutten, Mo’Jones en Skinnie vindt dit jaar voor het eerst in de open lucht plaats in America. Plaatsen zijn er dus niet meer en ook de CD is nog niet klaar. Maar Plat-ewegpresentator Henk Hover zocht Tren op in zijn studio in Sevenum, de plek waar alle liedjes werden opgenomen. Hij mocht de liedjes ook al horen. In deze Plat-eweg beleefde een aantal liedjes zijn radiopremière.

Meer info over Herberg de Troost: http://www.herbergdetroost.nl/

terugluisteren

Column ’t Lèste Waord met Lizette Colaris

Lizette Colaris was de columniste van de eerste septemberuitzending van Plat-eweg. Zo na de zomervakantie zette zij de wereldproblemen nog even in een Zittesj perspectief aan het eind van de uitzending.

terugluisteren

Terugluisteren

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's