Tour de Limbourg Femmes met Sabrina Stultiens en Jos van de Mortel

Tour de Limbourg Femmes met Sabrina Stultiens en Jos van de Mortel

Vrijdag 28 juli om 19:00 uur live op L1 TV

Tot en met zondag 30 juli ontvangt presentator Maurice de Heus, samen met vaste tafeldame Quinty Schoens, iedere uitzending van Tour de Limbourg Femmes spraakmakende gasten uit de wielerwereld.

Vanaf de oevers van het Lac du Meuse bespreken ze de Le Tour Femmes-etappe van de dag en de status van het vrouwenwielrennen in onze provincie. Verslaggeefster Kim Langeslag en cameraman Tom Reinders volgen het Tour de France Femmes-circus met dagelijkse bijdrages vanuit Frankrijk.

Tour de Limbourg Femmes is dagelijks om 19:00 uur live te zien op L1 TV, met herhalingen om 21:00 uur en 23:00 uur.

In deze uitzending

Demi Vollering zei het gisteren al in Tour de Limbourg, de klassementsrensters richten zich al op de Aspin en de Tourmalet van zaterdag. Vandaag rijdt het peloton in de Tour Femmes van Albi naar Blagnac. Op vier korte klimmetjes na is het parcours vlak, met een aanloop van 40 snelle kilometers in de finale richting Blagnac. Zonder Lorena Wiebes liggen er grote kansen voor Charlotte Kool of Marianne Vos.

Jos van de Mortel
Wiebes-Kool is ook een beetje het Sittardse duel tussen Watersley en Sanderbout, de twee sportcentra waar JumboVisma, SD Worx en DSM hun topvrouwen laten trainen en wonen. Een van de belangrijkste sponsoren achter de opleiding van jonge wielrensters is Jos van de Mortel. De vastgoedbaas investeerde al vroeg in het wielerteam van Parkhotel Valkenburg, waar wielrensters als Lorena Wiebes, Demi Vollering, Mischa Bredewold of Femke Markus hun opleiding kregen.

Juist in het vrouwenwielrennen ontbreekt de schakel tussen de jeugdige talenten en het profpeloton. De ploeg van Parkhotel Valkenburg wil het budget komend jaar fors verhogen onder de vlag van VolkerWessels.

Sabrina Stultiens
Sabrina Stultiens reed een geweldig voorseizoen en hoopte lange tijd op de Tour Femmes. Een week van te voren werd pas duidelijk dat Talitha de Jongh in haar plaats zou gaan voor Liv Racing, nadat beide vrouwen de Baloise Belgium Tour hadden gereden.

Limburgse wijn
Het is niet te merken aan de temperaturen van dit moment, maar klimaatverandering zorgt er voor dat de wijngrens steeds verder opschuift naar het noorden. De eerste Spaanse druiven worden binnenkort geplant in Vlaanderen, Limburg floreert met de Franse druiven op de heuvels. Maurice Warnier van Vinteur presenteert een Limburgse wijn met de druif uit de koersregio in Frankrijk van Le Tour Femmes.

Klik hier om alle uitzendingen terug te zien

Tour de Limbourg Femmes

Iedere dag tijdens de Tour de France Femmes vanaf 19:00 een sfeervol wielerprogramma, live op L1 TV. Herhalingen om 21:00 en 23:00 uur.

Meer informatie over Tour de Limbourg Femmes op L1.nl/TourdeLimbourg

Nederlandse verkiezingen achter de rug, op naar de Europese stembus

Nederlandse verkiezingen achter de rug, op naar de Europese stembus

Hij is er weer, de weggeefwinkel van Heerlen!

Hij is er weer, de weggeefwinkel van Heerlen!

Backstage: Solomon

Backstage: Solomon

Óngerwaeg in Jabeek: Kok gezocht

Óngerwaeg in Jabeek: Kok gezocht

Sjraar Boom te gast in Wunderbar

Sjraar Boom te gast in Wunderbar

L1mburg Centraal - 6 december 2023

L1mburg Centraal - 6 december 2023

Programma's