Tour de L1mbourg volgt Tom Dumoulin in Ronde van Frankrijk

Tour de L1mbourg volgt Tom Dumoulin in Ronde van Frankrijk

23 uitzendingen op locatie in Limburg. Iedere dag live om 18:30 op L1 TV

Brengt Tom Dumoulin na vier decennia het geel terug naar Nederland? We volgen de Ronde van Frankrijk dagelijks in het wielerprogramma Tour de L1mbourg. Vanuit 23 Limburgse wielergemeenten worden de kansen van de Maastrichtse wielrenner tegen het licht gehouden door wielercoryfeeën en bekende Limburgers. Zo zijn onder meer de Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk te gast.

We denken dat het Limburgse wielrennen in deze Tour de L1mbourg voor een echt saamhorigheidsgevoel gaat zorgen. En dat is heel welkom in deze tijd Lida Huver

Kijk hier live naar L1 TV

De provincie in

Ondanks de coronamaatregelen vinden we het belangrijk om met een liveprogramma de provincie in te gaan. “Vooral in deze periode merken we dat de rol van verbinding heel belangrijk is voor ons als publieke omroep”, zo zegt Lida Huver, lid hoofdredactie L1. “Juist daarom willen we weer graag naar de mensen toe. Dat doen we natuurlijk wel verantwoord. We denken dat het Limburgse wielrennen in deze Tour de L1mbourg voor een echt saamhorigheidsgevoel gaat zorgen. En dat is heel welkom in deze tijd.”

Iedere dag om 18:30 op L1 TV
Iedere dag om 18:30 op L1 TV

Het programma wordt gepresenteerd door Maurice de Heus, die met oud-wielrenner Gert Jakobs zijn vaste tafelgast heeft. “Het zou zo maar kunnen gebeuren. Wout Poels heeft de laatste jaren laten zien hoe belangrijk een sterke ploeg is, die heeft Jumbo-Visma nu”, zo hoopt De Heus. “Het wordt een heel onvoorspelbare Tour de France. Maar Tom is in het verleden ook vaak heel sterk teruggekomen na een blessure, zoals na zijn val in de Tour van 2015. Het is al fantastisch dat hij überhaupt weer bij de kanshebbers hoort.”.

Verslaggever Maurice Jessen en cameraman Tom Reinders volgen het Tour-circus met dagelijkse bijdrages vanuit Frankrijk. ”We hebben genoeg mondkapjes in de bagage. Want we volgen natuurlijk de renners in de Tour. Naast Dumoulin hebben we ook oog voor Wout Poels, de renner uit Blitterwijck die hoopt op een ritzege. Maar we doen ook verslag van alle corona-ontwikkelingen naast de koers. Ik verwacht wel dat we het druk krijgen”, aldus Jessen.

Wielergemeenten

Het programma wordt dagelijks live in een andere Limburgse wielergemeente opgenomen. “Daarmee geven we ook aandacht aan het fietsen voor de jeugd, of het wielrennen voor mensen met een beperking. Dat is juist zo mooi aan Limburg. We zijn internationaal bekend door de topkoersen, maar juist daaronder gebeurt ook heel veel in de wielergemeenten. Dat komt ook dagelijks voorbij in Tour de L1mbourg”.

Alle locaties van Tour de L1mbourg
Alle locaties van Tour de L1mbourg

Bekijk hier alle locaties

Route Regio

L1 Radio richt zich op het wielrennen als onderdeel van de Limburgse volkscultuur. “We parkeren onze fiets inderdaad tegen het buffet”, zo vertelt radiomaker Ruud Kleinen. “Rian Moonen en ik duiken in het programma Route Regio iedere dag tussen 10:00 en 13:00 uur de kroeg in. Dat is de plek waar leuke mensen werken, waar alle ins en outs van de gemeente bekend zijn, waar de legendarische figuren komen en waar de sterke verhalen rondgaan”.

Route Regio hoor je iedere werkdag tussen 10:00 en 13:00 op L1 Radio
Route Regio hoor je iedere werkdag tussen 10:00 en 13:00 op L1 Radio

Verlengde zomer

Met Tour de L1mbourg trekken we het zomergevoel door in de maand september. Het programma wordt van zaterdag 29 augustus tot zondag 20 september dagelijks live uitgezonden op L1 TV van 18:30-19:15 uur, en wordt herhaald om 20:30 en 22:30 uur.

Alle uitzendingen zijn ook te zien via L1.nl/TourdeL1mbourg. Informatie over het programma is op diezelfde pagina te vinden, waaronder de verschillende gemeentes waar het programma wordt opgenomen.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 18:30 een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:30 en 22:30. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.

Meer informatie over Tour de L1mbourg, met bijvoorbeeld een overzicht aan alle locaties en fietstochten, op L1.nl/TourDeL1mbourg

Limburg Doc: POST-modern

Limburg Doc: POST-modern

Limburg Doc: Extase - over kunstenaar André Wiehager

Limburg Doc: Extase - over kunstenaar André Wiehager

Natuur en Zo TV: heideverbindingszones

Natuur en Zo TV: heideverbindingszones

Route Regio: niet alle zonnebrandmiddelen bieden voldoende bescherming

Route Regio: niet alle zonnebrandmiddelen bieden voldoende bescherming

Route Regio: een denktank voor gemeenschapshuis Beegden

Route Regio: een denktank voor gemeenschapshuis Beegden

Natuur en Zo TV: de Groene Muur

Natuur en Zo TV: de Groene Muur

Logo 1Limburg

Programma's