Alle locaties Tour de L1mbourg

Alle locaties Tour de L1mbourg

Dagelijks sfeervol wielerprogramma tijdens Ronde van Frankrijk.

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Presentator Sander Kleikers wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Kim Langeslag en Bas van Mulken bijdrages vanuit Frankrijk verzorgen.

“Zo volgen we de Limburgse tour-volgers in eigen provincie, én langs de route in Frankrijk”, vertelt Sander Kleikers. “Verder zitten we de mannen om wie het gaat, de renners, dicht op de huid”.

Tour de L1mbourg zal van vrijdag 30 juni t/m zondag 23 juli dagelijks te zien zijn op L1 TV, om 17:50 uur (live), 20:50 en 22:50 uur. "Maar de twee rustdagen in ons schema zijn welkom, onze crew maakt overuren", zo besluit Kleikers.

De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met de deelnemende gemeenten en de provincie Limburg. Hoofd programmazaken van L1 Lida Huver: “We merken steeds weer dat de liefde voor de wielersport enorm is in Limburg. Het enthousiasme bij de gemeenten is zo groot dat we een extra dag aan het schema konden toevoegen, we beginnen al op vrijdag 30 juni”.

L1 Radio

En natuurlijk is L1 Radio overgoten met een smakelijk Tour de L1mbourgsaus. Iedere werkdag hoor je tussen 13:00 en 18:00 uur uitgebreid het laatste nieuws uit de Tour. Maar de liefde voor het wielrennen komt ook vanuit de Limburgse Tour de L1mbourgemeenten. Stefan Collaris en Sjoerd Duijkaerts trekken door de provincie op zoek naar de mooiste fietsverhalen. Mis het niet!

Bekendmaking locaties Tour de L1mbourg

Locaties Tour de L1mbourg

Het wordt een mooie ronde door Limburg...
Het wordt een mooie ronde door Limburg...

vrijdag 30 juni Kloosterpark in Reuver (BEESEL)
zaterdag 1 juli Centrum Valkenburg bij de Geulpoort (VALKENBURG)
zondag 2 juli Koningin Julianaplein (VAALS)
maandag 3 juli Vijverpark t.h.v. Pastoor Hazevoetpad en Vijverlaan (BRUNSSUM)
dinsdag 4 juli Equestrian Centre de Peelbergen (HORST AAN DE MAAS)
woensdag 5 juli Bernardushoeve (VOERENDAAL)
donderdag 6 juli Wieleromgeving Sportzone Limburg (SITTARD-GELEEN)
vrijdag 7 juli Kasteel Aldenghoor Haelen (LEUDAL)
zaterdag 8 juli Golfbaan het Rijk van Margraten (EIJSDEN-MARGRATEN)
zondag 9 juli Centrum Gulpen, hoek van Dorpsstraat en Rosstraat (GULPEN-WITTEM)
maandag 10 juli rustdag
dinsdag 11 juli Brouwerij de Fontein (STEIN)
woensdag 12 juli Markt (KERKRADE)
donderdag 13 juli Kasteel de Keverberg (PEEL EN MAAS)
vrijdag 14 juli Sportpark de Haamen (BEEK)
zaterdag 15 juli Sportpark Strijthagen (LANDGRAAF)
zondag 16 juli perron van Station ZLSM (SIMPELVELD)
maandag 17 juli rustdag
dinsdag 18 juli Centrum Echt, De Plats (ECHT-SUSTEREN)
woensdag 19 juli Centrum Gennep, Markt 1 (GENNEP)
donderdag 20 juli Gerardushoeve Epen (GULPEN-WITTEM)
vrijdag 21 juli Ligneplein Sittard (SITTARD-GELEEN)
zaterdag 22 juli Grote Markt (VENRAY)
zondag 23 juli Pancratiusplein (HEERLEN)

L1 bouwt al jaren aan een gedegen reputatie als wielerzender. Zo maakte de omroep een veelgeprezen dagelijks wielerprogramma tijdens het WK van 2012 in Valkenburg, en is er jaarlijks uitgebreid aandacht voor onder meer de Amstel Gold Race, de Eneco Tour (vanaf dit jaar BinckBank Tour) en de Volta Limburg Classic.

Wielrennen

Wielerliefhebbers zitten goed bij L1. Kijk en luister live naar de koersen. Je volgt het allemaal op L1.nl/Wielrennen

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.