Tour de L1mbourg: Stefan op de fiets door Schinnen

Tour de L1mbourg: Stefan op de fiets door Schinnen

T​our de L1mbourg is iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV.

Overdag stappen Stefan en Rian voor L1 Radio op de fiets richting bijzondere plekken en gesprekken in de regio. Vandaag is Stefan onderweg in de gemeente Schinnen!

Geonius jeugdronde

Vanochtend was Stefan al vroeg op zoek naar bekende inwoners van Schinnen. De eerste bekende 'Schinne-naar' die hij tegen kwam was Ruud Creugers. Hij is een van de initiatiefnemers van de Geonius jeugdronde. Een ronde met internationale allure.

|

Meer over de Geonius Jeugdronde

Piet Wilms

Verder in Schinnen sprak Stefan met Piet Wilms, die vroeger zijn rondjes reed met onder andere Jan Janssen, Piet Rentmeester en Eddy Beugels.

|
|

Ook Frank Moonen ging voor Tour de L1mbourg op bezoek bij Piet Wilms.

77 jaar jong en nog iedere dag op de renfiets

Op pad met Hans Erkens

Ook Stefan kreeg van Dennis & Sjoerd de opdracht om een stukje met een bekende inwoner van de gemeente Schinnen te gaan fietsen. Uiteindelijk kreeg hij Hans Erkens zover!

Hans Erkens is een voormalig Nederlands voetballer, die onder meer voor Fortuna en Ajax heeft gespeeld. Nog steeds is hij actief bij de amateurs van Alfa Sport in Schinnen.

Hans is naast voetbal ook wielerliefhebber en volgt alle ontwikkelingen van de Tour op de voet.

|

Tour de L1mbourg wandeltocht

Wil je tijdens de Tour de L1mbourg ook op de fiets genieten van Limburg? Elke dag vind je op L1.nl een prachtige fietstocht met als startpunt de plek waar we op dat moment opnames maken. Vandaag geen fiets, maar een wandeltocht!

TDL wandeltocht: Schinnen

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 18:30 een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:30 en 22:30. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Limburg Cycling.

Meer informatie over Tour de L1mbourg, met bijvoorbeeld een overzicht aan alle locaties en fietstochten, op L1.nl/TourDeL1mbourg

Logo 1Limburg

Programma's