Tour de L1mbourg: Rian op de fiets door Eijsden-Margraten

Tour de L1mbourg: Rian op de fiets door Eijsden-Margraten

T​our de L1mbourg is iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV.

Overdag stappen Stefan en Rian voor L1 Radio op de fiets richting bijzondere plekken en gesprekken in de regio.

Savelsbos

Rian begint de dag in Eijsden-Margraten vroeg met een bezoek aan het Savelsbos. Michel van Staatsbosbeheer vertelt over de bijzondere plekken die fietsers kunnen zien als ze, heel even, hun fiets aan de kant zetten en een rondje door het bos lopen.

|

Reeën, dassen, vossen: je kunt allerlei dieren tegenkomen in het Savelsbos. Maar tijdens de wandeling door het Savelsbos stuit Michel van Staatsbosbeheer op een veel kleiner beestje...

|

HX Hoogcruts

Eijsden-Margraten is niet alleen een prachtige plek voor wielrenners, ook voor ondernemers. In voormalig kloostercomplex Hoogcruts worden vanaf zondag 5 augustus tentoonstellingen, workshops en meer activiteiten georganiseerd gericht op diverse thema's binnen ontwikkelingen in de kunst, cultuur, natuur en technologie. Jonathan Wanders vertelt over HX Hoogcruts.

|

​Op pad met Wouter

Dennis en Sjoerd sturen Stefan en Rian iedere dag op zoek naar een bekende Limburger uit de regio. In Eijsden-Margraten wordt aardig wat muziek gemaakt, onder andere door Wouter Gulikers. Hij componeert muziek voor onder andere Joost Vrouenraets en heeft net een eigen album uitgebracht onder de naam Moodji. Wouter nam Rian mee op een fietstour door Eijsden én speelde een korte hang drum sessie in het park.

|

Tour de L1mbourg fietstocht

Wil je tijdens de Tour de L1mbourg ook op de fiets genieten van Limburg? Elke dag vind je op L1.nl een prachtige fietstocht met als startpunt de plek waar we op dat moment opnames maken.

TDL fietstocht: Eijsden-Margraten

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.
Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/TourdeLimbourg

Logo 1Limburg

Programma's