Tour de L1mbourg: Opnieuw lobby voor etappe in Limburg

Tour de L1mbourg: Opnieuw lobby voor etappe in Limburg

Limburg dat zich profileert als wielerprovincie wil al enige tijd de Tour de France naar hier halen. Dit jaar is gedeputeerde Hans Teunissen in Frankrijk om nogmaals de ambities van Limburg duidelijk te maken aan Tourbaas Christian Prudhomme.

De provincie Limburg heeft al enige tijd haar hoop gezet op een Touretappe in 2019. Brussel is dan kandidaat voor de Grand Depart, als eerbetoon aan Eddy Merckx. Limburg zou dan een mogelijke finishplaats zijn voor de tweede etappe.

Na afloop van de ontmoeting met de baas van 'La Grande Boucle' is gedeputeerde Teunissen, oom van wielrenner Mike Teunissen best tevreden. "De directie kent onze ambities, ze weten dat Limburg op wielergebied een soort van mekka is. Het feit dat we goede wielrenners hebben, spreekt ook aan. Nu maar afwachten of ze besluiten om Limburg aan te doen", aldus Teunissen.

Vorig jaar trok gedeputeerde Ger Koopmans ook al naar de Ronde van Frankrijk om te praten met de koersdirectie daar.

Brian Cookson, de President van de UCI noemt Limburg een geweldige plek om te fietsen met een mooie geschiedenis en bijzonder erfgoed. Hij wordt alleszins altijd blij van een bezoek aan Limburg.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 18:30 een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:30 en 22:30. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Limburg Cycling.

Meer informatie over Tour de L1mbourg, met bijvoorbeeld een overzicht aan alle locaties en fietstochten, op L1.nl/TourDeL1mbourg

Logo 1Limburg

Programma's