Tour de L1mbourg - de voorbeschouwing

Tour de L1mbourg - de voorbeschouwing

Vrijdag 18 juni 22:30, zaterdag 19 juni 20:30 | 22:30, zondag 20 juni 09:55 | 13:35 | 21:30 en vrijdag 25 juni 19:00 op L1 TV

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar."

Natuurlijk hopen we dat Frans Maassen eindelijk die gele trui naar de Champs Elysees brengt. Grote coryfeeën schuiven aan in 21 Limburgse wielergemeenten, zoals Jan Janssen, Johan van der Velde, Erik Breukink en Michael Boogerd. Maar we spreken in het programma natuurlijk ook over de Olympische Spelen van Tom Dumoulin en zijn Olympische tijdrit. Lida Huver, hoofd programmazaken van L1

Zesde editie Tour de L1mbourg
L1 gebruikt de Ronde van Frankrijk als centrale anker in het programma. Veerkracht In de zesde editie van Tour de L1mbourg is dit jaar ook nadrukkelijk aandacht voor de Limburgse veerkracht na corona. Presentator Maurice de Heus krijgt voormalig Tour-renner Gert Jakobs weer dagelijks aan zijn zijde.

Veerkracht
In de zesde editie van Tour de L1mbourg is dit jaar ook nadrukkelijk aandacht voor de Limburgse veerkracht na corona.

Een aantal wielrenners, zoals Belle de Gast, heeft dit jaar zonder koersen in de zorg gewerkt, geholpen in crisistijd. Dat gevoel nemen we mee. Het wielrennen is bij uitstek de sport van vallen en opstaan, van tegenslag en weer terugknokken. Geen atleet met zoveel veerkracht als de fietser, zoals we afgelopen jaar weer hebben gezien. Jongens als Wout Poels, Remco Evenepoel of Stig Broeckx zijn echt inspirerende voorbeelden. Daarvoor maken we graag ruimte in Tour de L1mbourg dit jaar. presentator Maurice de Heus

Tourcircus
Verslaggever Maurice Jessen hoopt in Frankrijk weer op eenzelfde stunt als twee jaar geleden, toen Mike Teunissen onverwacht het geel pakte. Samen met cameraman Tom Reinders brengt hij het Tourcircus in de huiskamer.

We zijn blij dat Mike Teunissen er weer bij is, en we volgen natuurlijk Wout Poels op de voet. Maar ook de vele Limburgers die weer naar Frankrijk komen. Want ook dat zorgt voor een gevoel van bevrijding. Eindelijk kan het weer. verslaggever Maurice Jessen

Wielergemeenten
Tour de Limbourg doet 21 Limburgse wielergemeenten aan. Dagelijks is er aandacht voor de fietsroutes in de omgeving. “Dat sluit goed aan bij de ambitie om kijkers kennis te laten maken met andere routes dan de Cauberg of de Keutenberg. Ook dat bleek geen overbodige luxe dit coronajaar. Limburg heeft zo veel fantastisch mooie gebieden om te fietsen. Maar je moet het wel weten. En dan helpt kijken naar Tour de L1mbourg”, zo zegt Lida Huver.

De 21 deelnemende gemeenten in 2021
De 21 deelnemende gemeenten in 2021

Route Regio
L1 Radio maakt zich ook klaar voor een bijzondere Tour. Limburg staat bekend om het rijke verenigingsleven. Gemeenschappen krijgen schwung door al die mensen die hun vrije uurtjes steken in samen muziek maken, sporten, carnaval vieren of het organiseren van allerlei activiteiten. Op L1 Radio gaan Ruud Kleinen en Rian Moonen op bezoek bij verenigingen in de Tour de Limbourg-gemeenten. Ze vieren jubilea, praten over bijzondere prestaties en horen mooie anekdotes.

Nieuwe start
Tour de L1mbourg trekt door de provincie van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli. Het programma wordt dagelijks live uitgezonden op L1 TV van 18:30 tot 19:15 uur, met een herhaling om 20:30 en 22:30 uur en de volgende dag om 13:30 en 15:15. Alle uitzendingen zijn ook te zien via L1.nl/TDL. Hier vind je ook meer informatie over het programma, waaronder de verschillende gemeentes waar het programma met publiek wordt opgenomen.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 18:30 een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:30 en 22:30. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.

Meer informatie over Tour de L1mbourg, met bijvoorbeeld een overzicht aan alle locaties en fietstochten, op L1.nl/TourDeL1mbourg

L1mburg Centraal - 2 augustus 2021

L1mburg Centraal - 2 augustus 2021

L1mburg Centraal: Melissa Boekelman over de Olympische Spelen

L1mburg Centraal: Melissa Boekelman over de Olympische Spelen

L1mburg Centraal: redder in de watersnood

L1mburg Centraal: redder in de watersnood

L1mburg Centraal: Zomerparkfeest in Venlo gaat definitief niet door

L1mburg Centraal: Zomerparkfeest in Venlo gaat definitief niet door

L1mburg Centraal: sloop Emmabrug in Valkenburg gestart

L1mburg Centraal: sloop Emmabrug in Valkenburg gestart

L1mburg Centraal: zo zagen de proefuitzendingen van TV8 uit

L1mburg Centraal: zo zagen de proefuitzendingen van TV8 uit

Logo 1Limburg

'Transgenderzorg is een mijnenveld'

'Transgenderzorg is een mijnenveld'

Transgenderzorg in Limburg kampt met steeds langere wachttijden. Het aantal aanmeldingen groeit en er is te veel zorg voor mensen die het niet nodig hebben.

Programma's