Tour de L1mbourg: De Limburgse renners van Team Sunweb

Tour de L1mbourg: De Limburgse renners van Team Sunweb

Verslaggevers Bas van Mulken en Kim Langeslag zochten tijdens de eerste rustdag van de Ronde van Frankrijk gisteren de Limburgse renners van Team Sunweb op.

Een dag om even bij te komen maar ook de pers te woord staan dus voor Roy Curvers uit Haelen en Tour-debutant Mike Teunissen uit Ysselsteyn.

Na een hectisch weekend in de Tour dus met veel valpartijen én verwarring. Want het was bijna niet te zien wie er nu als eerste over de streep kwam in de 9de etappe: Barguil van Team Sunweb of Uran (Cannondale-Drapac). De organisatie heeft uiteindelijk de Colombiaan tot winnaar uitgeroepen van de koninginnenrit. Een fotofinish was hard nodig.

Bij Team Sunweb zijn ze ervan overtuigd dat Warren Barguil zondag eigenlijk de winnaar was.

De finishstreep was niet kaarsrecht getrokken. Dat maakt de ploeg op uit foto's. De ploegleiding stapte niét naar de Tour-organisatie "je kan er toch niets meer aan doen", aldus ploegleider van Dongen.

Hoe dan ook: teamgenoot Roy Curvers hoorde aanvankelijk niet dat Uran toch tot winnaar was uitgeroepen.

En Mike Teunissen, die houdt tot nu toe goed stand.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 18:30 een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:30 en 22:30. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.
Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Limburg Cycling.

Meer informatie over Tour de L1mbourg, met bijvoorbeeld een overzicht aan alle locaties en fietstochten, op L1.nl/TourDeL1mbourg

Logo 1Limburg

Programma's