Tour de L1mbourg - 5 jul 2017

Tour de L1mbourg - 5 jul 2017

De wielertalkshow Tour de L1mbourg komt woensdag 5 juli uit Voerendaal.

Presentator Sander Kleikers en sidekick en oud-wielrenner Gert Jakobs, hebben aan de Tour-tafel Martijn Lindenberg. Hij bracht als tv-regisseur onder andere talloze sport- en wielerwedstrijden in beeld en is zelf groot wielerliefhebber.

Ruijgh verzamelt niet alleen ereplaatsen in het wielrennen, maar bewijst ook een grote dienst aan de jonge renners in het team Johan Museeuw

Renner Rob Ruijgh uit Heerlen die nu in wielergemeente Valkenburg woont schuift aan.

Zaterdag sprak niemand minder dan de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw, nog zijn bewondering uit voor Ruijgh in Tour de L1mbourg.

Museeuw begeleidt tegenwoordig Tarteletto Isorex, de ploeg van Rob Ruijgh.

"Ruijgh verzamelt niet alleen ereplaatsen in het wielrennen, maar bewijst ook een grote dienst aan de jonge renners in het team", zei Museeuw.

"Het gaat vooral om jongens in de ploeg die de kans niet hebben om in een groter team te rijden. Die renners verdienen een kans om zich op te werken en door te groeien naar een ander team. En daar heb je dan een goede wegkapitein voor nodig, en dat is Rob Ruijgh. Dat doet hij grandioos", aldus voormalig profwielrenner Museeuw.

Etappe 5 van de Ronde van Frankrijk start in Vittel en de finish is in La Planche des Belles Filles, bijna 6 km klauteren tegen 8,5%. Kortom: de klim is van kop tot staart een monster.

In Tour de L1mbourg hebben we het natuurlijk ook over de prestaties van de Nederlandse renners.

Een dag nadat wereldkampioen Peter Sagan uit de Tour is gezet, nadat hij Cavendish ten val bracht met een elleboogstoot. De Brit brak zijn schouderblad en heeft ook opgegeven in de Ronde.

Sagan zei vanochtend in een korte persmededeling dat hij de beslissing van de jury aanvaardt, maar dat hij niet akkoord is.

Terugkijken

Où est le bidon


In de uitzending

Foto's: Graatje Weber

1/27

Tour de L1mbourg morgen

Morgen, donderdag, 6 juli komt Tour de L1mbourg vanuit De Sportzone in Sittard-Geleen waar onlangs de veilige wieleromgeving is vernoemd naar Tom Dumoulin.

De uitzendingen zijn toegankelijk voor publiek.

Tour de L1mbourg

Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. Te zien op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.

Meer informatie over Tour de L1mbourg op L1.nl/TourdeLimbourg

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11