Topproducer Erwin Musper centraal in L1-podcast

Topproducer Erwin Musper centraal in L1-podcast

Erwin Musper (1948) werkte als opnametechnicus en producer met de groten der aarde. Denk daarbij aan namen als David Bowie, Bon Jovi, Van Halen, The Scorpions, Mick Jagger, Chicago en Deff Leppard.

Aan het begin van zijn carrière is Musper zelf actief als muzikant en speelt hij met bands als Partner, Windmill en Opus tot ver buiten Limburg. Ook is hij medeoprichter van de Marlstone-studio en het gelijknamige platenlabel.

In de jaren '80 drukt hij zijn stempel op Nederpop acts als Frank Boeijen, Toontje Lager en Doe Maar.

De overstap naar Amerika ligt voor de hand en hij gaat daar aan de slag voor verschillende opdrachtgevers en bouwt uiteindelijk zijn eigen opnamestudio. Bands als BLØF, Racoon, Normaal en Anouk komen vanuit Nederland bij hem langs om op te nemen.

L1-programmamaker Henk Hover sprak ruim twee uur met hem over zijn carrière aan de hand van tien door Musper gekozen nummers waarbij hij zelf ooit achter de knoppen zat. Dat resulteerde in een vijfdelige podcastserie die te beluisteren is op L1.nl/podcasts en op de reguliere podcastplatforms.

De eerste schreden op het muzikale pad

In aflevering 1 aandacht voor de niet-Limburgse roots van Limburger Erwin Musper en de eerste schreden op het muzikale pad, zoals een optreden met zijn bandje op de voorloper van Pinkpop, Picknick in Gulpen en de overstap naar professioneel muzikant. Verder ook de bijna-aanrijding met een bekende Limburgse zanger op Sunset Boulevard. En hoe neem je een CD op in een tijd dat er nog geen CD-spelers te koop zijn in de winkel?

De 20-minutenmethode

In aflevering 2 Erwins 20-minutenmethode om het allerbeste uit een leadzanger te halen, en avonturen met meestergitarist Paco the Lucia, Bon Jovi en David Bowie.

The Wind Of Change van The Scorpions

In aflevering 3 van deze vijfdelige serie de totstandkoming van millionseller The Wind Of Change van The Scorpions en werken als opname technicus van de band Van Halen.

Meer Van Halen-verhalen

In de vierde aflevering veel meer Van Halen-verhalen, de opkomst én het einde van Erwin Muspers vermaarde Bamboo-room-studio in Cincinnati waar ook zangeres Anouk regelmatig kwam logeren.

Een nieuwe roeping

In het vijfde en laatste deel van deze vijfdelige reeks praat Henk Hover met Erwin over zijn leven na zijn producerspensioen. Het leven in The States verruilt hij voor een huis aan het strand in het Midden-Amerikaanse Ecuador. En daar vindt hij een nieuwe roeping.

Luister ook Stemmingmakers uit 2015 met Erwin Musper

Alle podcasts van L1

L1mburg Centraal - 3 december 2023

L1mburg Centraal - 3 december 2023

Postbus 31 - 3 december 2023

Postbus 31 - 3 december 2023

De Stemming: hoe migratie echt werkt

De Stemming: hoe migratie echt werkt

Lichtpuntje aan het eind van de tunnel | Een klasse apart #3

Lichtpuntje aan het eind van de tunnel | Een klasse apart #3

L1mburg Centraal - 2 december 2023

L1mburg Centraal - 2 december 2023

Eygelshoven krijgt meerdaags carnavalsevenement 'Vasteloavend i Egelse'

Eygelshoven krijgt meerdaags carnavalsevenement 'Vasteloavend i Egelse'

Programma's