Tips voor de zondag

Tips voor de zondag

Boekenbeurs Amby
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Harmonie St. Walburga ook dit weekend haar Boekenbeurs. Er is een groot aanbod romans, strip- en hobbyboeken, dialectboeken, kook- en kinderboeken en ga zo maar door. De Boekenbeurs gaat door in de Tiendschuur, Achter de Hoven in Amby Maastricht. Open van 10 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.

Herfstfair Kerkrade
Vandaag organiseert de Botanische Tuin Kerkrade haar jaarlijkse Herfstfair die geheel in het teken staat van het 80 jarig bestaan van de tuin. Zo zijn er oude ambachten maar vooral veel antiek en brocante, bloem- en tuindecoraties, sieraden, planten, interieuraccessoires, streekproducten en veel meer. Honden zijn niet toegestaan behalve hulphonden voor mensen met een beperking. De Botanische tuin vindt u aan de St. Hubertuslaan 74 in Kerkrade. Open van 10 tot 17:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 4,- en kinderen t/m 15 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang.

Open Dag Bronsgieterij Custers Grathem
Vandaag is het Open Dag bij Bronsgieterij Custers in Grathem. Een unieke gelegenheid om van dichtbij te zien hoe een bronzen beeld tot stand komt. Naast demonstraties laten een aantal leveranciers hun producten zien, is er een tentoonstelling van internationale kunstenaars en laten cursisten hun werk zien. U kunt wandelen door prachtige tuinen en op het foodplein genieten van een drankje en hapje. Bronsgieterij Custers vindt u aan de Veldstraat 6 in Grathem.

Brokantemarkt Venlo
Vandaag kunt u naar een mooie Brokantemarkt in Venlo. Van 11 tot 17:00 uur staan er op het Flujasplein aan de Vleesstraat ruim 40 brocanteurs met hun laatste vondsten. Mooie, stoere en landelijke brocante, boudoir, antiek, vintage en industriële items zoeken naar een nieuwe eigenaar. Mooie bijkomstigheid is dat in de Venlose binnenstad alle winkels open zijn.

Mergellandtocht
Wandelen kan vandaag onder meer met wandelvereniging WVT ’93 uit Margraten. Daar staat de Mergellandtocht op de agenda. De routes zijn uitgezet in de driehoek Margraten – Bemelen – Gronsveld. Typerend voor deze tocht zijn vooral de prachtige hellingbossen waar u langs of door loopt. Zoals de Schiepersberg, de Riesenberg en de Trichterberg. Er zijn 5 routes uitgezet tussen 8 en 30 km waarbij de korte route ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Inschrijven bij Café ’t Flaterke aan de Sprinkstraat 59 in Margraten tussen nu en uiterlijk 14:00 uur. Deelnemen kost € 2,50 voor niet leden van de Wandelbond.

Muzikaal middagprogramma Beegden
Vandaag vindt er in Beegden een muzikaal middagprogramma plaats m.m.v. Harmonie Crescendo uit Beegden, Harmonie Sint Aemiliaan uit Bleijerheide en de Stichting Vrienden van de Beegderheide. Om 13:30 uur start vanaf Gemeenschapshuis 't Leuke een mooie herfstwandeling over de Beegderheide o.l.v. een natuurgids van de stichting. De route leidt tevens langs een aantal muzikale passeerpunten opgeluisterd door jeugdmuzikanten van Harmonie Crescendo. De wandeling eindigt om 15:00 uur weer bij het gemeenschapshuis waar aansluitend de harmonieorkesten uit Beegden en Bleijerheide een matineeconcert zullen verzorgen. Deelname aan de wandeling kost € 2,50 waarbij u een consumptiebon ontvangt die tijdens het matinee gebruikt kan worden. Gemeenschapshuis ’t Leuke ligt aan de Leukenstraat 6 in Beegden.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier zie je welke zondagen nog open staan.

Uittips

Melden van tips voor de zondag. Wil je een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kun je de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's