Thijs Brand krijgt Orde van de Gulden Humor

Thijs Brand krijgt Orde van de Gulden Humor

Voormalig directeur Thijs Brand van bierbrouwerij Brand Bier uit Wijlre krijgt de hoogste carnavalsonderscheiding van Limburg, de Orde van de Gulden Humor.

Brand was van 1978 tot en met 2000 directeur van de brouwerij. Hij krijgt de onderscheiding van de SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge, tijdens een feestelijke bijeenkomst in november bij vereniging De Baeker Pottentaote in Beek.

De Orde van de Gulden Humor wordt sinds 1962 door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend.

Volgens president Raymond Vlecken van de SLV verdient Thijs Brand de onderscheiding omdat de brouwerij uit Wijlre altijd veel evenementen en initiatieven rondom de vastelaovend heeft omarmd.

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Een auto met een Frans kenteken negeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een stopteken van de politie in Gronsveld. Hierna werd de auto tot in het Belgische Namen achtervolgd. Daarbij probeerde de bestuurder een politieauto meerdere keren te rammen.