Theaterweek: Lone van Roosendaal over ‘The Bridges of Madison County’

Theaterweek: Lone van Roosendaal over ‘The Bridges of Madison County’

Het is de L1 Theaterweek. Een week die L1 samen met alle Limburgse theaters organiseert, en waarbij we extra aandacht besteden aan wat er in die theaters zoal speelt en gaat spelen.

We bellen vandaag met Lone van Roosendaal uit Bocholtz. Ze speelt ook dit seizoen in de musical ‘The Bridges of Madison County’

|

The Bridges of Madison County

Misschien wel de mooiste liefdesfilm ooit is nu een onweerstaanbare zomermusical.

The Bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. De musical is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller én film met Clint Eastwood en Meryl Streep.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar – en ook zijn – eigen geluk na te streven?

De met Tony Awards® bekroonde muziek van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien. The Daily News noemde het “one of Broadway’s best scores in the last decade.”

Nieuwsgierig? Bekijk hier de trailer van The Bridges of Madison County:

Theaterweek bij L1

Theaterweek op TV: maandag 14 t/m vrijdag 18 mei om 17:15, 19:15 en 22:15 uur.

Kijk en luister alles terug op l1.nl/theaterweek/

Logo 1Limburg

Programma's