Theaterweek bij L1

Theaterweek bij L1

Iedere werkdag om 17:00, 19:00 en 22:00 op L1 TV.

Van maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni is het Theaterweek bij L1! De hele week duiken wij de Limburgse theaters in, op radio en TV. We nemen een kijkje voor en achter de schermen, praten met grote artiesten, aanstormende talenten en lopen mee met degenen die ervoor zorgen dat in het theater alles op rolletjes loopt.

L1 TV

Op L1 TV is er aandacht voor de Limburgse theaters. Van maandag t/m vrijdag zenden wij om 17:00 , 19:00 en 22:00 uur het programma Theaterweek uit.

Maandag

- Een kijkje achter de schermen bij Tineke Schouten in het Theater aan het Vrijthof, waar ze op de planken staat met haar show ‘T-Splitsing’.

- Een avondje uit met Stichting Vier het leven, die culturele activiteiten organiseert voor ouderen die niet graag alleen op stap gaan.

- Een portret van fervent theaterbezoeker Hub Conen, die in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen bijna geen voorstelling mist.

- Jon van Eerd over 'Harrie en Eva on tour' op L1 Radio

Dinsdag

- Een kijkje achter de schermen bij Karin Bloemen in Schouwburg De Domijnen, waar ze op de planken staat met het 18-jarige talent Noëlle Hendrix.

- We lopen een dagje mee met Brigitte van Eck, directeur van het Munttheater in Weert.

- Een kijkje in de keuken van Het Laagland in Sittard, tijdens de voorbereidingen voor de voorstelling ‘Joris en de drakentemmers’.

- Joost Meijs van Ummer d’r Neaver over de Medammecour

Woensdag

- Een kijkje achter de schermen bij Renée van Wegberg in de Maaspoort in Venlo, waar ze op de planken staat met de voorstelling Vive La France 2

- We lopen mee met Brenda Corneille, vrijwilliger in Theater de Maaspoort in Venlo.

- Op stap met Gijs van der Heijden en zijn gebarentolk Mirjam Stolk in het Munttheater in Weert.

- Op L1 Radio: Michel Sluysmans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht

Donderdag

- Een kijkje achter de schermen tijdens de repetities voor de Opera Bouffe Schinderhannes in Roermond.

- Een kijkje in de keuken van Theaterhotel de Oranjerie, met chef-kok Rob Evers.

- Renée van Wegberg op L1 Radio: 'Ik wilde avontuur'

Vrijdag

- Een kijkje achter de schermen bij Herman van Veen in het Munttheater in Weert.

- We lopen mee met theatertechnicus Bas Quik in Schouwburg Venray.

- Een portret van aanstormend musicaltalent Kaylee Peters uit Venlo, die volgend seizoen op de planken staat in de musicalcomedy Vamos!

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.