The Rolling Stones zetten Pinkpop op de kop

The Rolling Stones zetten Pinkpop op de kop

Festivalbaas Jan Smeets wilde ze al jarenlang hebben en zaterdagavond was het zover: The Rolling Stones op het hoofdpodium van Pinkpop.

|

Met een kwartier vertraging zagen Smeets én uiteraard een tot in de uiterste hoeken gevuld veld met publiek de band het podium in Landgraaf oprennen.

Hallo Holland
Frontman Mick Jagger begon met een Nederlandse begroeting voor de fans. “Hallo Holland! Het is goed om hier weer te zijn. Eindelijk op Pinkpop.” Hij sloot daarna snel af met: “Dat is al het Nederlands dat ik ken.”De Britten trapten de show af met Jumpin' Jack Flash. Bij de eerste tonen ging het festivalterrein gevuld met 67.000 fans los.

Al na het eerste nummer ging het feestelijke glitterjasje van Mick Jagger uit. Tijdens het tweede nummer knoopte hij zijn zilveren blouse los.

Kleurrijke club
De wereldberoemde rockers vormden een kleurrijk gezelschap op het podium. Charlie Watts zat in een oranje shirt achter zijn drumstel. Gitarist Keith Richards droeg een zeegroene blouse met een hoofdband in Jamaicaanse kleuren en collega Ron Wood huppelde over het podium in een blauwe jack.

Limburgse inbreng
Het optreden kende ook Limburgse inbreng. Zangeres Judith Zandstra uit Sittard stond samen met het Utrechtse zanggezelschap Dekoor op het podium met The Rolling Stones.

In elk land waar de Stones optreden tijdens hun tournee wordt een koor uit dat land gevraagd mee te doen tijdens het concert. Dekoor heeft geluk. De groep staat over een paar weken opnieuw met de Britse artiesten op het podium tijdens TW Classic in het Belgische Werchter.

Vuurwerk
Het optreden van The Rolling Stones eindigde rond 23.15 uur. De band sloot af met het nummer Satisfaction. In totaal stonden er op de setlist van de band 19 nummers. Na het optreden was er nog een vuurwerk om de eerste dag van het festival af te sluiten.

Geen opnames
Aanwezige media kregen geen toestemming om opnames te maken van het optreden. Zo mocht het optreden op radio en televisie niet live worden uitgezonden. Uiteindelijk kregen zenders van de eerste vier nummers van het optreden ongeveer 20 tot 30 seconden opnames. Op social media zorgde dat voor veel onbegrip.

Backstage
De aanwezige pers mocht backstage geen oogcontact maken met The Rolling Stones toen ze het podium betraden. Camera's waren al helemaal uit den boze. Toch lukte het sommige mensen om nog snel even een foto te maken.

 

Foto's: ANP

Meer
Lees alle berichten in ons Stones dossier
Lees alles over Pinkpop in ons Pinkpop dossier

Logo 1Limburg

Programma's