Terugkijken: LOVA Laat Zien, amateurfilms op L1

Terugkijken: LOVA Laat Zien, amateurfilms op L1

Na de culinaire hoogstandjes en alcoholische beproevingen van Kerstmis, presenteerder de Limburgse Organisatie van Audiovisuele Amateurs (LOVA), L1 en het Huis voor de Kunsten Limburg nog een luchtig filmtoetje: LOVA Laat Zien.

13 filmclubs
Limburg kent 13 filmclubs die zijn aangesloten bij de LOVA, de koepelorganisatie voor amateurfilm in Limburg. Jaarlijks produceren de filmers individueel en/of collectief zo’n 50 reportages, documentaires en speelfilms. Deze films worden vertoond op amateurfilmfestivals in binnen- en buitenland. Een aantal films verdient een groter publiek. De LOVA en het Huis voor de Kunsten Limburg selecteren daarom jaarlijks een aantal films voor LOVA Laat Zien, een programma op L1 TV dat geheel in het teken staat van amateurfilms van Limburgse makelij.

Maar liefst 31 films van amateurfilmers uit Nederlands- en Belgisch-Limburg. Het betreft documentaires met een maatschappelijke boodschap, natuurreportages en ontroerende, komische en spannende fictiefilms. Zo is onder meer te zien de speelfilm De Gevangene van Peter Brouwers, een film over een ontsnapte gevangene die gevangen zit in zijn hoofd. Brouwers mocht met deze film de prijs voor de beste film in ontvangst tijdens de Limburgse Filmdagen 2015 (hét provinciale festival voor amateurfilm). In LOVA Laat Zien wordt ook de documentaire Ode aan de eenvoud van Hub Boyens uitgezonden. Het is een film over het eenvoudige, maar gelukkige leven van boer Chrit. Boyens won met deze film de publieksprijs tijdens het nationale amateurfilmfestival eerder dit jaar.Ook te zien de fictiefilm Babysitter, een duister sprookje over een jonge oppas, van Urbain Appeltans en The Question van Patrick Brouwers, een film over drie jongeren die deelnemen aan een mysterieuze spelshow. Beide filmers mochten de prijs voor de beste Nederlandse fictiefilm in ontvangst nemen tijdens het nationale amateurfilmfestival 2015. In LOVA Laat Zien worden ook een aantal bijzondere vakantiefilms getoond, waaronder de film Het Moment van Map Baggen, een film die toewerkt naar een bijzonder ontmoetingsmoment.

Kijk hier naar het uitzendschema van LOVA Laat Zien 2015

Logo 1Limburg

Programma's