Terugkijken: Live-uitzending Nederlandse Dansdagen 2016

Terugkijken: Live-uitzending Nederlandse Dansdagen 2016

L1 besteedde dit jaar uitgebreid aandacht aan de Nederlandse Dansdagen, die begin oktober in Maastricht plaatsvinden.

Zaterdag 8 oktober was er een live-programma vanuit het Theater aan het Vrijthof, van 18:00 tot 19:00 uur.

Live-programma 8 oktober
In het Theater aan het Vrijthof ontving presentator Frans Pollux verschillende gasten, onder wie de winnaar van de Gouden Zwaan en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.
Daarnaast vertelde choreograaf Marco Gerris (ISH), bekend jurylid van So You Think You Can Dance, over de dansproductie Wat Niemand Had Verwacht.
Verder aan tafel de oudste en jongste deelnemer aan de Nederlandse Dansdagen en uiteraard veel dansbeelden.
Zaterdag 8 oktober om 18:00 uur live, met herhalingen op zondag 9 oktober om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

In aanloop naar de Dansdagen programmeerde L1 op 1 oktober al een documentaire over het Venlose dansgezin Van Opstal.

Dansfamilie in documentaire 1 en 2 oktober
De documentaire Same Difference gaat over het Venlose gezin Van Opstal. Myrthe, Imre, Marne en Xanthe van Opstal dansen alle vier bij het Nederlands Dans Theater (NDT).
De vier zijn door de camera gevolgd in het jaar dat de jongste, Xanthe, na haar stage bij NDT een vaste aanstelling kreeg.
Het resultaat is een documentaire over hun passie voor dans waarin de onderlinge overeenkomsten maar ook de verschillen van de familie Van Opstal in beeld gebracht worden. Same Difference (gemaakt door de NTR) ging in 2013 in première tijdens de Nederlandse Dansdagen.
De documentaire is bij L1 te zien in de rubriek Limburg Doc op zaterdag 1 oktober om 18:00 uur en zondag 2 oktober om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.
Deze docu is na uitzending niet terug te kijken op L1.nl.

Dansdagen
Op 7, 8 en 9 oktober vindt de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen plaats, het festival dat in één weekend de top van de Nederlandse dans in Maastricht presenteert. Van urban dance tot ballet en van moderne dans tot avant-garde.

Gezelschappen van wereldformaat komen naar Limburg, zoals Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. Ook aanwezig zijn prijswinnende choreografen als Conny Janssen en Ann Van den Broek en het beste van de nieuwe generatie in de personen van Loïc Perela en Ola Maciejewska.

Foto: Françoise Bolechowski

Logo 1Limburg

Programma's