Limburg Doc met De Laatste Titel

Limburg Doc met De Laatste Titel

Zaterdag 17 dec 18:00 uur, zondag 18 dec 11:00, 13:00 en 15:00 uur

Om zich te verweren tegen pesterijen op school sturen vader en moeder Stolzenbach uit Tegelen hun zoon Dennis naar kickboks-les.

Tegen alle verwachtingen in brengt Dennis het na jaren van training zelfs tot Europees kampioen in de kickboks-wereld, waar alles draait om geld, gala’s en een agressief imago. Op basis van die gegevens besloot de Limburgse regisseur Bart Hölscher een film te maken over Dennis.

Als Dennis kort na zijn kampioenschap geblesseerd raakt, moet hij zich weer zien terug te vechten naar de top. Zal Dennis in staat zijn om zich te handhaven in de kickbokswereld? Wat zet Dennis allemaal op het spel om samen met zijn vader en moeder zijn Europese titel terug te winnen?

De Laatste Titel, gemaakt in opdracht van L1, ging in première tijdens het Nederlands Film Festival in 2015. De film is mede mogelijk gemaakt met steun van het landelijk Mediafonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Producent is Memphis Film & Television.

L1 wil met Limburg Doc platform bieden aan (jonge) documentairemakers uit de regio. De serie is tot stand gekomen met extra steun van Stichting Omroep Limburg, zendmachtiginghouder van L1.

Limburg Doc

Limburg Doc is een platform voor (jonge) Limburgse documentaire-makers en voor documentaires over Limburgse onderwerpen.

(Bijna) alle uitgezonden documentaires staan hier

Logo 1Limburg

Programma's