Talent & Co: Robin & Nyomi zijn onze tourguide in Maastricht

Talent & Co: Robin & Nyomi zijn onze tourguide in Maastricht

Maak kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Er zijn diverse scholen die naast het reguliere vakkenpakket inzetten op cultuurvakken. Je kunt op die scholen kiezen voor opleidingen in muziek, dans, toneel, drama en musical. Het gaat dan om middelbaar onderwijs maar ook middelbaar beroepsonderwijs.De Provincie Limburg en organisaties zoals Het Huis Voor de Kunsten Limburg, De Kunstbende Limburg en het muziekstimuleringsprogramma van DOOR! besteden tijd en geld in talentontwikkeling in Limburg. Daarnaast kent Limburg een aantal instituten, zoals de dansopleiding van Liesbeth Wiertz, dat talenten naar een hoger niveau tilt. Hieronder maken wij kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Robin Hamers & Nyomi De Zwart zijn onze tourguide in het Bonnefanten College in Maastricht.

Aan deze school is een dansopleiding verbonden, waar Robin & Nyomi naar toe gaan. Ook ons danstalent Lotte Boonen volgt onder andere hier haar danslessen. Robin & Nyomi leiden ons rond op school, maar laten bovendien een gezamenlijke dans zien. De choreografie voor deze dans hebben ze zelf gedaan!

Talent & Co

In Talent & Co volgen we vijf jonge mensen. Tijdens het programma willen de talenten zich op bepaalde punten verbeteren.

Gaat dat lukken en met welke coach gaan ze aan de slag? Daarnaast gaan ze werken aan hun optreden op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Dan mogen ze voor een groot publiek laten zien wat ze kunnen. Tot die tijd vertellen de talenten op social media wat ze allemaal meemaken met het programma.

In november op L1 TV. Meer info op talentenco.tv.

Logo 1Limburg

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

Max Verstappen zag in de tweede bocht van de Grand Prix van Japan het zicht op een plek in de punten verdampen. Dat hij daarna zijn bolide in de pitsstraat parkeerde, was volgens Xavier Maassen een verstandig besluit.

Programma's