Talent & Co: leerlingen richten eigen jeugdorkest op

Talent & Co: leerlingen richten eigen jeugdorkest op

Maak kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Er zijn diverse scholen die naast het reguliere vakkenpakket inzetten op cultuurvakken. Je kunt op die scholen kiezen voor opleidingen in muziek, dans, toneel, drama en musical. Het gaat dan om middelbaar onderwijs maar ook middelbaar beroepsonderwijs.De Provincie Limburg en organisaties zoals Het Huis Voor de Kunsten Limburg, De Kunstbende Limburg en het muziekstimuleringsprogramma van DOOR! besteden tijd en geld in talentontwikkeling in Limburg. Daarnaast kent Limburg een aantal instituten, zoals de dansopleiding van Liesbeth Wiertz, dat talenten naar een hoger niveau tilt. Hieronder maken wij kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Leerlingen van de Philips van Horne Scholen Gemeenschap in Weert hebben hun eigen jeugdorkest opgericht

In hun vrije tijd komen ze nu op school bij elkaar om te repeteren. Een mooi initiatief van scholieren die van muziek maken houden. Talent & Co Tv ging bezoekt een van de repetities.

Talent & Co

In Talent & Co volgen we vijf jonge mensen. Tijdens het programma willen de talenten zich op bepaalde punten verbeteren.

Gaat dat lukken en met welke coach gaan ze aan de slag? Daarnaast gaan ze werken aan hun optreden op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Dan mogen ze voor een groot publiek laten zien wat ze kunnen. Tot die tijd vertellen de talenten op social media wat ze allemaal meemaken met het programma.

In november op L1 TV. Meer info op talentenco.tv.

Logo 1Limburg

Programma's