Talent & Co: Juul zit op de fotovakschool

Talent & Co: Juul zit op de fotovakschool

Maak kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Er zijn diverse scholen die naast het reguliere vakkenpakket inzetten op cultuurvakken. Je kunt op die scholen kiezen voor opleidingen in muziek, dans, toneel, drama en musical. Het gaat dan om middelbaar onderwijs maar ook middelbaar beroepsonderwijs.De Provincie Limburg en organisaties zoals Het Huis Voor de Kunsten Limburg, De Kunstbende Limburg en het muziekstimuleringsprogramma van DOOR! besteden tijd en geld in talentontwikkeling in Limburg. Daarnaast kent Limburg een aantal instituten, zoals de dansopleiding van Liesbeth Wiertz, dat talenten naar een hoger niveau tilt. Hieronder maken wij kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Juul van den Brink is 19 en zit nu op de fotovakschool in Rotterdam

Zij is oud-leerling van het Lyceum Schöndeln waar je als leerling naast je reguliere vakken kunt kiezen voor culturele vakken. Zij deed in haar laatste jaar op school drama therapie, maar dat was niet hetgeen wat ze wilde. Wel droomde ze over fotografie. Vanaf haar 15e was ze er al mee bezig. Op 16-jarige leeftijd won ze de ECI cultuurprijs en richtte ze op school een fotoclub op. Haar droom werd verwezenlijkt door naar de fotovakschool te gaan. Op Schöndeln leerde ze hoe ze creatief kon zijn, out of the box denken.

Talent & Co

In Talent & Co volgen we vijf jonge mensen. Tijdens het programma willen de talenten zich op bepaalde punten verbeteren.

Gaat dat lukken en met welke coach gaan ze aan de slag? Daarnaast gaan ze werken aan hun optreden op 5 januari 2019 in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Dan mogen ze voor een groot publiek laten zien wat ze kunnen. Tot die tijd vertellen de talenten op social media wat ze allemaal meemaken met het programma.

In november op L1 TV. Meer info op talentenco.tv.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's