​’t Lèste Waord met Harold K

​’t Lèste Waord met Harold K

Aan het eind van Plat-eweg houdt Henk Hover op zaterdagmiddag altijd een plekje vrij voor de column ’t Lèste waord. Vijf columnisten geven daar beurtelings invulling aan. Songwriter Harold K vult het team sinds deze week aan en beleeft zaterdag zijn vuurdoop. Hij stelt zich zelf even aan je voor:

Hij woont in het weidse rivierenlandschap van de Betuwe, maar groeide op in het smalste stukje Nederland. Harold Konickx is een troubadour in de eigenlijke zin van het woord: een rusteloze zoeker. Hongerig naar ideeën, impressies en sensaties, maar vooral naar verhalen. Wat hij schrijft, schrijft hij vanuit ‘een grote liefde voor het kleine leven’. Onder de naam Harold K maakte hij twee succesvolle Limburgstalige albums en won hij in 2018 de Jo Erens Priès; hij ziet het als een aanmoediging om verder te schrijven in zijn Susterense dialect. Columns zijn voor hem een nieuwe vorm. Harold zal zich er met zijn gebruikelijke enthousiasme in storten.

Zijn eerste column gaat over zijn Amsterdamse buurman.

|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's