Susteren start met nieuw winkelcentrum

Susteren start met nieuw winkelcentrum

De gemeente Echt-Susteren start na bijna twintig jaar met de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum in hartje Susteren.

De gemeente kwam al die tijd niet tot overeenstemming met de eigenaren van een groot deel van de panden die moeten worden gesloopt. Die panden staan al lang leeg.

Dinsdag was er een doorbraak, toen de eigenaar van de houthandel zijn pand verkocht. Daardoor kan de plaatselijke supermarkt uitbreiden. Ook met de eigenaar van een aantal andere panden is bijna overeenkomst. Die wil wel dat de gemeente een aantal eisen inwilligt. Zo moeten er 150 parkeerplaatsen komen en niet een maar twee supermarkten.

De eigenaar van de panden, Gerard Peters, zegt absoluut geen concessies te willen doen, omdat Susteren anders niet kan concurreren met buurgemeenten Maaseik en Tudderen over de grens.

 

Logo 1Limburg

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee…

Programma's