'Storm Pinkpop voorbode Apocalyps'

'Storm Pinkpop voorbode Apocalyps'

De storm die maandagavond over Pinkpop trok, heeft in Amerika de aandacht getrokken van fundamentalistische Christenen.

|

Op verschillende websites is een foto te zien van de onweerswolken boven het festivalterrein in Landgraaf, met in de wolken het gezicht van een demon gephotoshopt.

Zeven minuten preek
Op Youtube maakt pastor Paul Begley zich zeven minuten lang druk over het noodweer boven Landgraaf. Al heeft hij zelf zijn twijfels over de echtheid van de foto, toch legt hij een verband tussen het optreden van Metallica, de storm en het feit dat het festival ieder jaar met Pinksteren wordt gehouden.

Apocalyps
Volgens de pastor is Pinkpop een heidens spektakel, omdat het een metalband als Metallica laat spelen op een Christelijke feestdag als Pinksteren. Begley denkt zelfs dat de Pinkpopstorm mogelijk een voorbode was van de Apocalyps, het einde der tijden.

Anti-Pinksteren
Op de website Beforeitsnews.com wordt Pinkpop zelfs een 'anti-Pinkster-evenement' genoemd. De foto wordt ook besproken op het forum Godlike Production dat wordt bezocht door liefhebbers van complotten, UFO's en andere sterke verhalen.

Harry Potter
De afbeelding die is gebruikt in de donkere wolk komt uit de film Harry Potter en de Halfbloed Prins. Voor zover bekend is de foto op Pinkstermaandag 9 juni al op de website LiveLeak geplaatst door een Nederlander

De orginele foto
De scene uit Harry Potter en de Halfbloed Prins.

Lees alles over Pinkpop in ons Pinkpop dossier

Logo 1Limburg

Programma's