'Stones nemen vrachtwagen met meubilair mee'

'Stones nemen vrachtwagen met meubilair mee'

De 45ste Pinkpop, met de Rolling Stones als een van de topacts, staat voor de deur.

Mr. Pinkpop Jan Smeets heeft even slapeloze nachten gehad na de zelfmoord van de vriendin van Jagger begin dit jaar, maar hij vertrouwt erop dat de Stones er zullen zijn. "Ik was onaangenaam verrast. Hij is bijvoorbeeld een tijdje terug ook overgrootvader geworden ofzo. Maar ik hou me niet bezig met de privé aangelegenheden van de artiesten. Gelukkig maken ze ook ontzettend goede muziek," zei Jan Smeets in het L1-programma AvondGasten.

"Wat de Stones hebben gekost, ga ik niet zeggen. Mag ook niet, staat in het contract op pagina 38," zegt Smeets met een knipoog. "We hebben wel een aparte kok voor de Stones. En ze nemen hun eigen vrachtwagen met Engels meubilair mee. Dan heb ik het nog niet over de verzoeken van andere bands. Met zoveel grote artiesten is het een opgave om alles te organiseren."

In het Pinksterweekend staan ook The Afterpartees uit Horst op het podium in Landgraaf. Frontman Niek Nellen en gitarist Sjors Driessen hopen op hun grote doorbraak, nu ze het voorprogramma van de Rolling Stones vormen. "Ik slaap al maanden niet meer," zegt Niek Nellen lachend.

Meer
Bekijk de eerdere berichten in ons dossier over Pinkpop 2014.

Logo 1Limburg

Programma's