Stevens wint Ladies Tour

Stevens wint Ladies Tour

De Amerikaanse wielrenster Evelyn Stevens heeft de Boels Rental Ladies Tour gewonnen.  De afsluitende rit was van Bunde naar Berg en Terblijt.

In de slotrit kwam haar leidende positie zondag niet meer in gevaar. De zesde en laatste etappe, van Bunde naar Berg en Terblijt, werd gewonnen door de Zweedse Emma Johansson.

Stevens, die rijdt voor Specialized-Lululemon, hield in het eindklassement de Duitse Lisa Brennauer en Ellen van Dijk achter zich. In de strijd om de ritzege troefde Johansson de Italiaanse Tatiana Guderzo af.

Van Dijk
Van Dijk, regerend wereldkampioene tijdrijden, won de Ladies Tour vorig jaar nog en zegevierde dit jaar in de race tegen de klok waarmee de rittenkoers dinsdag begon. "Toen kon de stemming eigenlijk al niet meer stuk, maar dan wil je natuurlijk de oranje leiderstrui wel tot het einde toe vast proberen te houden'', vertelde Van Dijk zondag. ,,Maar Brennauer was te sterk in de sprint en Stevens wist in de vierde etappe een kloof te slaan. In deze laatste etappe had ik eventueel willen aanvallen op de laatste beklimming van de Cauberg, maar ik had de benen niet om deze twee rensters echt onder druk te zetten. Toch geeft dit vertrouwen richting het WK.''

Foto's: Hans Jansen

Logo 1Limburg

Programma's