Stemmingmakers: Rens Raemakers (D66) wil langer Kamerlid blijven

Stemmingmakers: Rens Raemakers (D66) wil langer Kamerlid blijven

Het Limburgse Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) wil na deze periode graag doorgaan. Het parlementaire werk bevalt hem zo goed dat hij er nog een periode aan vast wil knopen.

Dat zei de politicus zondag in het L1-radioprogramma Stemmingmakers:

|

De uit Neer afkomstige Raemakers maakte in maart 2017, dankzij de forse verkiezingswinst van D66, zijn debuut in de Kamer. In de fractie neemt hij jeugdzorg, armoedebeleid en de participatiewet voor zijn rekening.

Aanvankelijk voelde hij zich in politiek-Den Haag als een kind in een snoepwinkel. “Je weet niet wat je overkomt als de premier je werkkamer komt binnengelopen. Dat is een machtig moment “, aldus het jongste Kamerlid (27). “Maar het speelkwartier is voorbij”.

Aan de zogenoemde Limburg-lobby heeft hij weinig boodschap. “Ik houd me bezig met zaken uit mijn portefeuille. Ik voel me Limburger, maar kan niet over alle Limburgse onderwerpen op de trom slaan.”

Als lid van de coalitie is Rens Raemakers voorstander van de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. “Dat staat in het regeerakkoord en daar heb ik voor getekend.”

Momenteel werkt hij aan een boek over zijn (gewonnen) strijd tegen kanker. Dat zal in het najaar verschijnen.

|

Stemmingmakers

Onder de titel Stemmingmakers is op L1 Radio regelmatig een serie interviews te horen met markante, boeiende dan wel spraakmakende Limburgers.

Eerdere afleveringen beluister je via L1.nl/Stemmingmakers

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's