Stemmingmakers met Coen Eggen

Stemmingmakers met Coen Eggen

Stemmingmakers: een serie diepgravende interviews met markante en spraakmakende Limburgers.

Stemmingmakers met Coen Eggen (Ulestraten, 1949), autodidact, bouwhistoricus, vakwerkbouwkenner, stroopstoker en actievoerder tegen het vliegveld in Beek.

Frank Ruber praat met hem over zijn grote fascinatie voor vakwerkhuizen, de overbodigheid van reizen, het verzamelen van niet-westerse textiel, het voortdurende verzet tegen de uitbreiding van Maastricht-Aachen Airport en de nalatenschap van zijn vader, kunstenaar Gène Eggen.

Op verzoek van de redactie schreef Coen Eggen een haiku:

Draden en stoffen
Gekleed dus blootgegeven
Iedereen zichzelf

|

Deze aflevering werd eerder op 27 augustus 2017 uitgezonden.

Stemmingmakers

Onder de titel Stemmingmakers is op L1 Radio regelmatig een serie interviews te horen met markante, boeiende dan wel spraakmakende Limburgers.

Eerdere afleveringen beluister je via L1.nl/Stemmingmakers

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's