Stem nu nog op de Limburgse 100!

Stem nu nog op de Limburgse 100!

Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

De 100 allerbeste muzieknummers uit Limburg aller tijden. Limburgstalig, Engelstalig, Duitstalig of zelfs instrumentaal, gekozen door de luisteraars en kijkers van L1. Dat is de Limburgse 100.

Henk Hover vertelde erover bij Ruud en Rian.

Voor de zevenentwintigste keer

Er kan sinds 1 mei weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zevenentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 18 mei 2023. 

Stemmen op vijf liedjes

Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst. Er staat vanaf de eerste dag in mei weer een uitgebreide keuzelijst op deze website. Liedjes die vorig jaar 0 stemmen hebben gekregen zijn van de groslijst afgehaald. Verder zijn tientallen nieuwe, niet-Limburgstalige liedjes aan de lijst toegevoegd.

Stemmers mogen wederom twee liedjes aandragen voor plaatsing op de groslijst. De Limburgse 100-redactie beslist over al dan niet toevoegen van de betreffende nummers. Er moet gestemd worden op vijf liedjes, niet meer en niet minder.

Het is niet meer mogelijk te stemmen.

De regels

Maximaal één liedje van dezelfde artiest per stemformulier, dat geldt ook voor samenwerkingen, duetten of optreden onder andere naam. Een willekeurig voorbeeld: Jack Vinders is ook Clara Zoerbier, Stephanie Struijck is ook Stevie Ann en Ondiep is ook Diep Sjit; dit ter beoordeling aan de redactie. 

Luister naar de Limburgse 100 of kom gezellig langs!

De uitzending van de Limburgse 100 is op Hemelvaartsdag van 08:00 tot 18:00 uur te horen op L1 Radio. In de middag, vanaf 13:00 uur, zenden we live uit vanuit het Limburgs Museum in Venlo. We zetten onze mobiele radiostudio neer bij de hoofdingang en enkele artiesten die in de lijst staan zullen hun nummer live ten gehore brengen!

Mooi nieuwtje is dat het Limburgs Museum deze dag de deuren van alle tentoonstellingen wagenwijd open zal zetten. Dat betekent dat je op donderdag 18 mei, tussen 11:00 en 18:00 uur, een gratis bezoek kunt brengen aan het Limburgs Museum!

Meer over de uitzending

Eerdere winnaars

De prijs die hoort bij de hoogste notering in de Limburgse 100 heeft een paar jaar geleden de naam ‘Geneet van 't Laeve Award’ gekregen. In 2010 en 2011 jaar won zangduo Thei en Marij deze prijs. In interviews noemden ze dit een hoogtepunt in hun 25-jarige carrière. Jack Vinders was vervolgens drie jaar op rij winnaar van de prestigieuze award met het nummer d’r Kloon.

Angelina won in 2016 met Daan goon de Lempkes aon, en werd in 2017 weer van de troon gestoten door d'r Kloon van Jack Vinders. In 2018, 2019 én 2020 ging de award naar de vastelaovesballad ‘Nao ’t Zuuje’ van Lex Uiting. In 2021 stond Hald Mich 's Vas van Neet oét Lottum op 1. ‘Nao ’t Zuuje’ van Lex Uiting kwam terug op 1 in 2022.

Bekijk hier alle hitlijsten van de Limburgse 100

Limburgse 100

De 100 allerbeste muzieknummers uit Limburg aller tijden. Limburgstalig, Engelstalig, Duitstalig of zelfs instrumentaal, gekozen door de luisteraars en kijkers van L1. Dat is de Limburgse 100 op L1 Radio, elk jaar op Hemelvaartsdag!

Limburg Doc: Jazz Up, over jazz in Limburg

Limburg Doc: Jazz Up, over jazz in Limburg

De Stemming: asielcrisis, regionaal beleid, Keti Koti

De Stemming: asielcrisis, regionaal beleid, Keti Koti

Blaaskracht Concert: in memoriam componist Henri Delnooz

Blaaskracht Concert: in memoriam componist Henri Delnooz

Blaaskracht: Rob Mennen praat met Luc van Oeteren

Blaaskracht: Rob Mennen praat met Luc van Oeteren

L1mburg Centraal - 27 mei 2023

L1mburg Centraal - 27 mei 2023

't Lèste waord: Harolds allerlaatste

't Lèste waord: Harolds allerlaatste

Programma's