Stassen stopt als fractieleider PVV

Stassen stopt als fractieleider PVV

Laurence Stassen is geen fractievoorzitter meer van de PVV in Provinciale Staten. Het statenlid Michael Heemels neemt de functie over.

|

Dat heeft de PVV zaterdag bekend gemaakt. Stassen zegt het steeds drukker te krijgen met haar werk als lid van het Europees Parlement. Ze volgt Barry Madlener op als delegatieleider van de PVV in het Europees Parlement.

Dat werk kan ze niet langer combineren met het proviniciale fractievoorzitterschap. Ze blijft wel lid van de fractie. Nieuwe fractieleider Michael Heemels profileerde zich de afgelopen tijd al als voornaamste woordvoerder van de partij.

Coalitie
Onder het fractieleiderschap van Stassen kwam het dit voorjaar tot een breuk in de provinciale coalitie van PVV, VVD en CDA. Fractieleider Martijn van Helvert van het CDA zegde het vertrouwen in de PVV op, waarmee de coalitie viel. Dat gebeurde na onenigheid over het bezoek van de Turkse president Gül aan Limburg.

Oppositie
Stassen ontkent dat haar opstappen als fractieleider iets te maken heeft met de val van de coalitie. "Als oppositiepartij krijgen we een andere rol", zegt ze. "Dan moeten we kort op de bal spelen". Door haar taken in Brussel komt ze daar minder aan toe.

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's