Spoedoverleg na brand Emmaus Feniks Tegelen

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het bestuur van de Stichting Emmaus Feniks in Tegelen houdt zondagochtend spoedoverleg.
De organisatie bespreekt de gevolgen van de grote brand in de nacht van zaterdag op zondag. Een opslagloods met tweedehands spullen aan de Ulingsheide brandde volledig uit. De spullen worden door Emmaus Feniks ingezameld en verkocht. Met de opbrengst worden mensen in nood geholpen.

Opvangcentrum

De brand heeft grote gevolgen. Naast de kringloopwinkel zit er in het complex ook een opvangcentrum. De 16 mensen die daar wonen, hebben op dit moment geen stroom en water. Er wordt gekeken of dit hersteld kan worden, of dat een andere opvangplek geregeld moet worden.
De brand is een grote klap voor de organisatie en haar medewerkers. Veel tweedehands spullen, zoals bankstellen en televisies, zijn verbrand. De loods moet volledig als verloren worden beschouwd. Eén van de muren van het gebouw is ingestort.

Nablussen

Het vuur brak even voor half drie uit. Al snel grepen de vlammen om zich heen. Rond half zeven was het vuur onder controle. Het nablussen duurt waarschijnlijk nog tot zondagmiddag.
De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de andere gebouwen op het terrein. De winkel van Emmaus Feniks die direct naast de loods ligt, bleef gespaard.

Bluswater

Het blussen van de brand was lastig omdat er weinig bluswater beschikbaar was. Dat komt doordat het gebouw in het buitengebied ligt. Er werden waterwagens ingezet, onder meer van de brandweer in het Duitse Kaldenkirchen. De wagens reden op en neer om bluswater aan te voeren.
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Niemand is gewond geraakt.