Sopraan Daphne Ramakers is de Klassieke Gast op L1 Radio

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De klassieke gast van Emil Szarkowicz op zondag 22 januari is sopraan Daphne Ramakers.

Zang

Desopraan Daphne Ramakers (1980) studeerde solozang bij Mya Besselink aan hetMaastrichts conservatorium. Ze sloot haar Bachelor-,Masterdegree enoperaklas allen met onderscheiding af.

Talent

Daphnevolgde Masterclasses bij o.a. Elly Ameling, Rudolf Janssen,Tom Krause, NellyMiricioiu, Andreas Scholl, Roberta Alexander en Anthony Rolfe Johnson. Injuni 2002 won zij de eerste prijs bij "The Music Award Maastricht"als meest talentvolle deelneemster.
Afbeelding ter illustratie © Sopraan Daphne Ramakers met Emil Szarkowicz

Nymfa

Op oratorium gebied was Daphne soliste in o.a.: Messe de Sainte Cécile (Ch.Gounod), Die Krönungsmesse en Requiem (W.A.Mozart) en de rol van Nymfa in Lamento della Nymfa in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.
Zij was op het operatoneel al te zien en te horen als onder meer: Wally (1001 Nacht ~ J.Strauss), Brigitte (Das Pensionat ~ F.von Suppé), Frasquita (Carmen ~ G.Bizet). Deze laatste rol vertolkte ze in juli 2003 tijdens het operafestival van Jeunesses Musicales ter bevordering van jong talenten.

Opera

Daphne was in de periode 2005-2007 ensemble-lid van de operastudio te Amsterdam. Tijdens dit seizoen was ze te horen bij de Bangkok Opera in Bangkok (Thailand) en de opera van Hanoii (Vietnam).

Soliste

Sinds die tijd is Daphne een veelgevraagde soliste in binnen en buitenland. Op haar pad kwamen verder o.a.: de rol van 1e Dame (Mozart's Zauberflöte)bij het RAP programma van de Nationale Reisopera, verleende ze haar medewerking aan de jubileumconcerten van het Limburgs Symfonie Orkest, zong ze tijdens de kennismaking van Limburg voor Prins Willem Alexander en prinses Maxima.

Vocal Chord

Daphne Vormt samen met Pascal Pittie, Lien Haegeman en Rob Meijers de opera formatie Vocal Chord.
Afbeelding ter illustratie © Vocal Chord
Vier operazangers die met hun unieke samenklank een brug slaan tussen pop muziek en klassieke muziek.

Terugluisteren

Sopraan Daphne Ramakers is de Klassieke Gast op L1 Radio