Songs of Freedom op 9 en 10 november op L1 TV

Songs of Freedom op 9 en 10 november op L1 TV

Zaterdag 9 november 20:30, zondag 10 november 18:00

Songs of Freedom is een muziekspektakel met het Metropole Orkest en de Limburgse artiesten Brigitte Heitzer, HAEVN, Frans Pollux en Blackbird. Met dit concert werd gevierd dat 75 jaar geleden Limburg is bevrijd van de Duitse bezetting. L1 registreerde het concert in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht en zendt het op 9 en 10 november uit op televisie.

Het Metropole Orkest is onlosmakelijk verbonden aan de bevrijding, omdat het in 1945 speciaal werd opgericht door de regering in ballingschap en het koningshuis om het volk ‘hoop en vertier te bieden’.

Het programma Songs of Freedom brengt belangrijke naoorlogse songs uit de jazz- en popmuziek met als thema vrijheid en verbondenheid. Liedjes van verschillende generaties, uit Limburg, Nederland en de rest van de wereld. Zij worden mede uitgekozen en gezongen door Brigitte Heitzer, HAEVN, Frans Pollux en Blackbird. Presentatie: Lex Uiting.

Dit concert is ontstaan uit een samenwerking tussen Theater aan het Vrijthof Maastricht, Jazz Maastricht, Parkstad Limburg Theaters, De Maaspoort Venlo en het Metropole Orkest, en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg in het kader van 75 jaar Bevrijding.

75 jaar bevrijding

De bevrijding van Nederland begon op 12 september 1944, toen de eerste Amerikaanse legereenheid de grens overstak bij het Limburgse dorp Mesch. Dat is dit jaar precies 75 jaar geleden.

Voor L1 is dit jubileumjaar aanleiding om de komende maanden een aantal speciale programma’s te maken op radio en tv.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren en terugkijken? Je vindt ze allemaal op L1.nl/75jaarBevrijding

Logo 1Limburg

Programma's