Songs of Freedom: HAEVN

Songs of Freedom: HAEVN

Vandaag over drie dagen begint een reeks concerten in verband met het vieren van 75 jaar bevrijding.

Onder de noemer "Songs of Freedom" treden vier Limburgse artiesten op samen met het Metropole Orkest.

L1 Vandaag stelt de Limburgse artiesten deze week aan je voor. Donderdag 12 september spraken we HAEVN.

|

Songs of Freedom

Songs of Freedom is een groots muziekspektakel met het Metropole Orkest ft. Brigitte Heitzer, HAEVN, Frans Pollux en Blackbird waarbij de 75-jarige bevrijding van Limburg wordt gevierd in drie theaterconcerten verspreid over Limburg.

Limburg werd in 2019 precies 75 jaar geleden bevrijd door de Amerikanen, Britten en Canadezen van de Duitse bezetting. De steden en dorpen kleurden oranje, overal wapperde de Nederlandse vlag, iedereen droeg oranje, van rokken tot spelden, en Amerikaanse jazz hits schalden door de straten. Wat een feest moet dat geweest zijn!

Het programma ’Songs of Freedom’ brengt de belangrijkste naoorlogse songs uit de jazz- en popmuziek met als thema vrijheid en verbondenheid. Liedjes van verschillende generaties, uit Limburg, Nederland en de rest van de wereld. Zij worden mede uitgekozen en gezongen door Brigitte Heitzer, HAEVN, Frans Pollux en Blackbird. Een unieke, swingende en fantastische avond uit voor jong en oud!

75 jaar bevrijding

De bevrijding van Nederland begon op 12 september 1944, toen de eerste Amerikaanse legereenheid de grens overstak bij het Limburgse dorp Mesch. Dat is dit jaar precies 75 jaar geleden.

Voor L1 is dit jubileumjaar aanleiding om de komende maanden een aantal speciale programma’s te maken op radio en tv.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren en terugkijken? Je vindt ze allemaal op L1.nl/75jaarBevrijding

Logo 1Limburg

Programma's